College

Dessa gör upp om collegetiteln

Playoff kommittén har kommit med sitt utslag, nu vet vi vilka fyra lag som gör upp om den nationella titeln med start på nyårsdagen. Även detta år var det med spänning vi väntade på den avslutande rankingen då det inte var givet vilket de fjärde laget skulle bli. 

De tre första lagen på rankingen var givna efter gårdagens konferensfinaler. Regerande mästaren Clemson vann enkelt i ACC-finalen mot Miami och säkrade därmed förstaplatsen. Oklahoma körde över TCU i Big 12-finalen och var en lika given tvåa på listan. Georgia tog en välförtjänt, men kanske lite oväntad, seger mot Auburn och klättrade upp på tredjeplatsen på listan. Diskussionen handlade om den fjärde platsen.

Ohio State vann mot tidigare fyran Wisconsin i Big Ten finalen och såg därmed till att Badgers var borta från snacket. Det handlade istället om Ohio State, med två stora förluster men en konferenstitel, eller Alabama, som bara förlorat en match men inte tog sig till konferensfinal på grund av den förlusten. Förra året tog sig Ohio State till slutspel trots att Buckeyes inte ens tog sig till konferensfinal, väl i slutspel blev Ohio State överkörda av Clemson och lyckades inte ens göra en poäng. Skulle den insatsen försämra Alabamas chanser att göra samma resa i år? Spekulationerna och debatterna flödade fritt från gårdagskvällen fram tills playoff kommittén meddelade hur de såg på saken. I deras ögon var Alabama de bättre laget och alltså fjärde lag in i slutspel. Två lag från SEC-konferensen, första gången i den femåriga historien en konferens har två lag med, och inget lag från vare sig Big Ten eller Pac 12.

Semifinalerna spelas som följer.

Nyheter

To Top