Nyheter

Defensiv draft väntar för Raiders

Photo: Jon Ferrey, Allsport

2016 tog sig Raiders äntligen tillbaka till slutspelet. För att upprepa bravaden i en tuff division och utmana när det väl gäller, behöver de bra utdelning på årets draft. Vi kikar på några spelare som kan hjälpa lyfta en relativt stark trupp.

Efter en ovanligt tyst vår finns det fortfarande en del hål i Raiders trupp. GM Reggie McKenzie, som tidigare varit aktiv i free agency, anser att truppen inte längre behöver plocka in en massa dyra veteraner. Han förlitar sig på en bra draft istället. Det är här vi kommer in i bilden – vi löser det åt gamle Reggie och säger vilka han ska plocka på draftens första två dagar.

Anfallet tog rejäl fart förra året tack vare QB Derek Carr, en grym offensiv linje och två bra receivers på utsidan. De kan behöva fylla på en med running back, om de inte lyckas att signera Marshawn Lynch. En till receiver eller tight end är också tänkbart, men inget de lär leta efter de första dagarna.

Det var försvaret som var bromsklossen förra året och som behöver en ordentlig ansiktslyftning. Alla tre faser behöver stärkas, från den defensiva linjen till flera linebackers och både en cornerback och en safety. Det är rätt talande eftersom alla utom ett av mina val, inklusive alla alternativa val, är försvarsspelare. Raiders behöver hitta flera starters och en bra början vore några av följande val/spelare.

Runda 1
#24 – Haason Reddick, LB, Temple

Reddicks film visar en väldigt atletisk och intelligent spelare. Rapporterna från sidan av planen vittnar om en riktig fotbollstok, han imponerade bland annat på Senior Bowl. Han spelade huvudsakligen DE i college men lämpas bättre som LB i NFL. Kommer kanske ta lite tid att skola in honom på en ny position, framförallt LB som är så beroende av instinkter och att lita på vad man ser. Men han har ett så lockande högt tak.

Alternativ: TreDavious White, CB; Jarrad Davis, LB; Kevin King, CB

Runda 2
#56 – Montravius Adams, DT, Auburn

Kanske det mest Reggie-typiska valet i hela draften. En spelare med enorm potential – alla fysiska förutsättningar och väldigt eftertraktade när han lämnade college, men faller på grund av att han aldrig riktigt levde upp till förväntningarna, inkonsekvent spel och ifrågasatt driv. Låter det bekant? Precis samma sak sades om Mario Edwards Junior, som Raiders valde i andra rundan 2015.

Alternativ: Caleb Brantley, DT; Eddie Jackson, S; Sidney Jones, CB

Runda 3
#88 – John Johnson, S, Boston College

Johnson kan bli en riktigt bra efterträdare till Reggie Nelson, som sjöng på sista versen redan förra året. Johnsons största problem är hans obeslutsamhet, vilket ett par veckor i filmrummet tillsammans med Nelson kanske kan förbättra. Johnson kan flyttas runt i försvaret, med erfarenhet och atletiska förmågan att spela CB och båda safetypositionerna.

Alternativ: Jaleel Johnson, DT; Dont’a Foreman, RB; Marcus Maye, S

Sleeper pick – Samaje Perine, RB, Oklahoma
Raiders behöver ett bowlingklot i springspelet, de var hemskt dåliga på att forcera fram nya försök när de hade tredje-och-kort. Om Lynch-drömmen faller i kras eller om han helt enkelt inte är lika bra längre, kan Perine vara en bra försäkring. Tung, kraftfull och fysisk spelare som i stort sätt alltid vinner extra yards. Kan vara ett bra komplement i Raiders grupp RBs som annars är fyllda av mindre och lättare spelare.

Nyheter

To Top