Nyheter

David Hedelin klar för Purdue Boilermakers

David Hedelin har i en oväntad vändning skrivit på för Purdue Boilermakers i Big Ten Conference. Det svenska löftet rankades högt och hade erbjudanden från ett tjugotal prestigefulla skolor.

Det var först tänkt att David Hedelin skulle spela för Michigan State Spartans de närmaste åren. Sedan blev det problem med NCAA och hans spelarlicens. Det var oklart om han skulle få spela mer än ett år. Det inledde en vinter av ovisshet som slutade med att Hedelin i slutändan valde att skriva på för Purdue Boilermakers.

– Jag blev väldigt besviken på MSU och hur de har behandlat denna situation. För cirka en vecka sedan tog Purdue University kontakt med mig eftersom de såg att jag inte hade skrivit på än. De har varit väldigt hjälpsamma och positiva. Det slutade med att jag skrev på för Purdue, berättar David Hedelin.

Purdue University hade ett tufft 2013 under nya tränaren Darrell Hazell. Man hade det inte minst jobbigt i offensiven och med en underpresterande offensiv linje. Där ska svenska Hedelin nu försöka ta en plats.

– Vi är riktigt glada att välkomna David som den tjugonde Boilermaker i 2014 års klass. Han är en extremt atletisk stor man som är redo för college, kommenterade Darrell Hazell om värvningen.

Men än är striden med NCAA inte avslutad. David Hedelin är i skrivande stund avstängd säsongens första fem matcher. Men Purdue University har överklagat det beslutet hos NCAA och hoppas på att få till ändring där. Hur som helst är den senaste tidens utveckling ett positivt steg för Hedelin.

David Hedelin är en av Sveriges bästa spelare just nu och en plats i det startande laget skulle vara fantastiska nyheter. Men han har potential att nå längre än så. Med sin storlek, 197 centimeter och dryga 130 kilo, är han byggd som en tackle i NFL.

Purdue Boilermakers har skickat många spelare till NFL genom åren. Bland aktiva professionella spelare hittar vi bland andra Saints quarterback Drew Brees, Seahawks lysande defensive end Cliff Avril, unga pass rushern Ryan Kerrigan i Redskins och Patriots Rob Ninkovich.

NFL Supporter önskar David Hedelin lycka till med collegekarriären.

Lyssna gärna på podcasten med David som gäst.

Nyheter

To Top