Raiders

Pejl på positionen – Linebacker

Här på Piratbloggen ska vi gå igenom de olika positionsgrupperna och hur Raiders eventuellt kan tänkas gå vidare med dem. Med en full draft och enorma pengar att spendera finns det många alternativ på samtliga positioner.

Dags att gå vidare till försvarets mittlås och en av Raiders bättre positionsgrupper, även om den ändå är tunn – linebackers.

Vilka har vi idag?
Sio Moore
Nick Roach
Kevin Burnett
Kaluka Maiava
Miles Burris

Det är en relativt bra grupp, men långt ifrån dominant. Roach klev in i fjol och gjorde ett väldigt bra jobb. Han var den ledare i försvaret som Raiders behövde. Burnett spelade stundtals bra och Moore likaså. Båda var dock inkonsekventa periodvis.

Maiava spelade knappt någonting efter att ha drogs med skador och Burris var på sjuklistan hela säsongen. Maiava kan få en större roll i år och säkert utmana Burnett som LOLB. Burris kan inte ses som mer än en reserv.

Vad händer nu?
Det här är en av de positionerna som Raiders kommer ägna minst tid åt. De kommer leta free agents som kan komma in och erbjuda rotation och skadeförsäkring, men utan stora kostnader. Det är också en väldigt djup klass i draften så i de senare rundorna är det fullt möjligt att Raiders plockar en linebacker.

Vilka är alternativen?

Det är ingen vidare stark grupp som är free agents. Den mest tänkbara och starkvara spelaren som Raiders eventuellt jagar är Wesley Woodyard från Broncos. Även det är dock inte troligt. Reggie håller sig nog aktiv på alla andra håll före han gör något åt sina linebackers.

I draften finns det mycket alternativ. Redan på femte plats finns eventuellt Khalil Mack på brädan och han är den mest lovande och startklara linebackern i draften. Frågan är dock om Raiders inte försöker fylla andra positioner först. Om Raiders får ett val lägre ner genom en trade är Anthony Barr såklart intressant.

Runt runda 3-5 borde Raiders hålla ögonen öppna. Jordan Tripp är en spelare som kommer gå i mellanrundorna. Han passar in i ett 4-3-schema och såg bra ut på under träningarna på Senior Bowl. Tripp kommer från en liten skola och har lite skadehistorik, vilket sänkt hans aktie. Det är värt en chansning i fjärde rundan om han är kvar.

Sedan kommer vi till den omtalade Michael Sam. All storm kring honom gör lag säkert tveksamma och hans storlek är ett bekymmer. Men om Raiders, i den sjätte rundan, kan få en bra situations-rusher i uppenbara pass-spel och en bra special team-spelare, är det verkligen värt det. Han passar dessutom bra in i Reggies önskemål om spelarprofil.

Vilka har vi då 2014?
Det blir nog inga större ändringar om inte Raiders är helt sålda på Mack eller Barr och plockar någon av dem i draften. Jag räknar med samma tre startande spelare som i fjol och några extra reserver som de plockar in genom billiga free agents och sena draftval.

Nyheter

To Top