Colts

Dålig färg stoppade matchen

Fotbollssäsongen invigs årligen på samma vis, med en match i samband med Hall of Fame-ceremonin. Så har det varit ända sen 1964 och är avslutningen på en helg där ligans största stjärnor förevigas i fotbollens historia. Men i år spelades ingen match. Vi fans som törstat efter fotboll sen i februari, får vänta ytterligare en vecka.

Hall of Fame-helgen brukar vara en efterlängtad händelse för fotbollsdyrkare. Först hyllas de storstjärnor som ska förevigas i fotbollens historiecentrum i Canton, Ohio, sen spelas äntligen årets första match. Men årets första försäsongsmatch mellan Green Bay Packers och Indianapolis Colts blev inställd på grund av planens skick. Den gick helt enkelt inte att spela på.

Problemet var den färg som använts för att måla på gräset. Den stora loggan i mitten av planen och färgen i endzone hade torkat. En spelare från Packers sa att “färgen var som cement”. För att undvika eventuella skador och inte utsätta spelarna för onödiga risker, så ställdes matchen in.

Också förra året kritiserades planen för att inte leva upp till kraven som ställs. Då skadade sig kickern Shaun Suisham och han var inte sen att beskylla planens hemska skick. För oss supportrar som längtade efter att få se lite riktig fotboll, återstår ytterligare några dagars väntan.

Matchen i sig var ändå inte helgens huvudnummer. Det var såklart ceremonin på lördagen, fylld av vackra tal där de utvalda personerna hyllades för sina fantastiska karriärer. I år fick åtta personer en avbildad byst som ska placeras i Hall of Fame-museét i Canton, Ohio. Dessa personer var Eddie DeBartolo Jr., Ken Stabler, Tony Dungy, Keving Greene, Orlando Pace, Marvin Harrison, Dick Stanfel och Brett Favre. Samtliga har förtjänat sin plats i Canton och vi ska inte låta dålig färg måla över deras prestationer. Det var dem som helgen handlade om.

 (Photo by Joe Robbins/Getty Images)

(Photo by Joe Robbins/Getty Images)

Nyheter

To Top