Nyheter

Coachförlust på Metlife Stadium

Säsongen inleddes med ytterligare en besvikelse. Raiders förlorade mot Jets och ingav allt annat än hopp.

Raiders förlorade mot New York Jets i säsongens första match. Allt det hopp som byggts upp sedan mars i form av free agency och draften var som bortblåst när visselpipan ljöd för sista gången i söndags. Då var det klart att Jets, trots misstag och slarv, vann över ett lågpresterande Oakland Raiders.

Mycket av felet låg i tränarstaben. Det var tydligt att Dennis Allen och hans kumpaner var totalt dominerade av Rex Ryan och Co. på andra sidlinjen. Raiders försvar lyckades hålla poängen nere, med hjälp från Jets Geno Smith som gav över bollen två gånger. Men de gav upp mycket yards och såg inte alls vidare skrämmande ut. Offensiven var totalt dominerad av Ryan och Jets försvar. Den offensiva linjen överrumplades av Jets väldigt imponerande front sju. Raiders lyckades inte springa bollen överhuvudtaget och passningsspelet var helt ofarligt.

Quarterbacken Derek Carr gjorde sin första match och gjorde det skapligt. Han hade problem att identifiera blitzpaket, blev lätt stressad och var alldeles avskyvärt dålig på sina play-action-fakes. Men han undvek stora misstag och gjorde som offensiva koordinatorn Greg Olson ville. Problemet var väl vad Olson ville. Raiders kastade bara tre bollar över 10 yards, trots att Carr största tillgång är hans starka arm. Anfallet blev för lättläst och Jets kunde enkelt stoppa det.

Det var en snöplig match att titta på. Jets var det klart bättre laget, men sköt sig själva i foten hela matchen. De flaggades flera gånger, gav som nämnt över bollen två gånger och tog inte tillvara på sina chanser. Därför var det ändå jämnt i resultatet trots att det var en klasskillnad på lagen.

Vi fans får hoppas att Nick Roach är tillbaka snart. I söndags var det tydligt hur mycket som han behövs. Han är viktig i passningsförsvaret vilket öppnar möjligheten för andra spelare. När Roach är tillbaka behöver nämligen inte Sio Moore och Khalil Mack gå ner lika mycket i passförsvar, utan kan mer fokusera på springspelet och att sänka quarterbacks.

Nu lägger vi den här matchen bakom oss och hoppas på förbättring. En sak är säker – Raiders tränare måste vara bättre förberedda och kunna göra bättra ändringar i matchen. Dennis Allen är redan illa ute, många fler sådana här matcher kommer han inte överleva innan Mark Davis tålamod rinner ut.

Nyheter

To Top