Nyheter

Cam gav svar på tal

Cam Newtons debut i NFL blev en lysande tillställning. Han visade att han har potentialen att bli en stor spelare i ligan genom att slå rekordet för ”flest passningsyards av en rookie i sin debut”. Trots det var han missnöjd.

Läs Historien om Cam Newton

Cam Newton spelade mycket bra i sin första match i NFL. Faktum är att det inte på något sätt såg ut som hans första match i NFL. Han agerade på ett lugnt sätt i passningsfickan, klev upp för att undvika press när han behövde och hann till och med springa några gånger.

Hans kritiker har pekat på är att Newton inte läser spelet utan oftast springer efter att ha sett att hans första alternativ är markerad. Det stämde inte alls i matchen mot Cardinals. Newton gick flera gånger lugnt igenom sina progressions, det vill säga hans process att identifiera lediga alternativ, och kastade ibland på andra eller tredje alternativet.

Vid flera tillfällen förlängde han spelet genom att ta sig ur pressen och hitta en öppen receiver som övergett sin route och börjat improvisera. Lite som Roethlisberger alltid gör, och då menar jag den vanliga Roethlisberger inte den bleka kopian som spelade mot Ravens.

Newtons armstyrka och accuracy var också imponerande. De flesta kasten satt där de skulle, särskilt de längre kasten, bland annat till Smith som också hade en bra dag med två touchdown.

Newton avslutade sin första NFL match med ruskiga siffror. Antalet yards är det mesta en rookie någonsin har kastat i sin debut, han slog det med 70 yards. Han slog rekordet för passningsyards av en rookie under en säsongsöppnare med 120 yards marginal. Ett rekord som Peyton Manning tidigare hade.

Förstavalet i draften Cam Newton kastade för sammanlagt 422 yards och två touchdown. Han sprang också för 18 yards, han sprang in en touchdown och tog två first downs på marken. Newton satte 24 av 37 kast och hade en completion percentage 64,9%. Han kastade också en interception.

Trots Cam Newtons fina debut förlorade Panthers mot Cardinals med siffrorna 28-21. Två missade field goals hjälpte inte ett Panthers som cementerade förlusten genom att misslyckas med att ta first down, endast en yard kort, på Cards 4-yardslinje i slutet av matchen.

Även Kevin Kolb gjorde en fin match i sin första match för Cardinals.

Vad tror du om Newtons framtid i NFL?

Nyheter

To Top