Nyheter

Trassel med sittplatser under Superbowl

Problem under förberedelserna inför Superbowl XLV innebar att drygt 400 fans med biljetter inte fick sitta där de skulle. Några fick till exempel ståplats medan andra fick sitta i ett rum med TV utan att kunna se planen. Nu kräver de ersättning.

NFL har kommit med flera förslag om ersättning till de besvikna fansen. Hittills har inte något bud godtagits, trots att buden har varit generösa. Det senaste budet som fansen valde att inte acceptera bestod av en kontant ersättning på 2400$, en biljett till valfri framtida Superbowl, inklusive flygresa och hotellkostnader.

Det senaste anbudet höjer den kontanta ersättningen till hela 5000$, cirka 35 000 kronor. Sex gånger det ursprungliga värdet på biljetterna. De som kan dokumentera högre utgifter än så, ersätts dessutom fullt ut, även fast summan överstiger de femtusen dollar som erbjuds.

Situationen med brist på sittplatser uppstod efter att ett av byggföretagen hoppade av projektet bara dagar innan matchen. Detta eftersom ledningen på Cowboy Stadium hade slarvat med att få in ansökningar om bygglov.

Nyheter

To Top