Nyheter

Bells avstängning reducerad – missar tre matcher

Pittsburgh Steelers running back Le´Veon Bell har nu fått sin dom fastslagen. Avstängningen på fyra matcher kortades ned efter Bells överklagan, men Steelers får klara sig utan sin stjärna i tre matcher.

Orsaken till avstängningen är att Bell har missat tester i december, januari och april, och genom detta brutit mot NFL´s policy gällande otillåtna substanser. NFL bedömer ett missat testtillfälle på samma sätt som ett positivt test. Detta är andra året i rad som Bell inleder en säsong som avstängd.

Running backen deltar redan i NFL´s substance-abuse program och en del i överenskommelsen är att han kommer befinna sig i samma position i programmet och därför kommer en framtida avstängning av samma orsak ligga på 4 matcher istället för 10, vilket nästa steg annars hade varit. Förhoppningsvis kan Bell hålla sig borta från avstängningar framöver.

Han får delta i träning och träningsmatcher under försäsongen, men missar Steelers möten med Redskins, Bengals och Eagles. Le´Veon Bell har under våren och sommaren återhämtat sig från en knäskada och kanske kan den extra tiden vara något som gynnar Bell och Steelers i det långa loppet, men det är klart att ligans kanske främste running back kommer saknas i de matcher han är borta. Bell är tillgänglig till Steelers möte med Kansas City Cheifs den 3 oktober.

Steelers general manager Kevin Colbert berättar att organisationen är besviken på Bell och situationen han satt sig själv och laget i, men att de kommer fortsätta stötta sin spelare och hjälpa honom att eliminerar distraktioner från sitt liv och uppnå sin fulla potential som människa och spelare. 24 åringen sitter på ett utgående kontrakt och detta är inget som hjälper hans förhandlingsläge. Kontraktsdiskussionerna mellan Bell och Steelers blir intressanta att följa.

 

Nyheter

To Top