Nyheter

Äntligen!

Den långa resan mot säsong är över, snart har vi äntligen vår fotboll igen. Visst är det bara en sketen försäsongsmatch, men det är en match. Det är början på en säsong. Det är nu vi ser ljuset i tunneln, och det är inte skenet som bedrar. 

Samma visa varje år efter Super Bowl. Tomheten och saknaden slår till med kraften av en Ray Lewis-tackling. Från crescendot på säsongen så står vi där med en evighet framför oss innan det börjar om på nytt igen. Mellan den 4 februari och den 2 augusti är det väldigt lång tid, hela 179 dagar. 25,5 veckor, nästan 6 månader. Det är ett halvt år. Få idrotter har den enorma längden mellan ett slut och en början.

Men även i år har tiden gått som egentligen bara tid kan, långsamt fram tills resan är slut och när vi tittar i backspegeln känns det som att tiden rusat fram. Precis när sommaren börjat sätta sina spår, när längtan övergått i någon form av glömska. Då kommer säsongen och får oss att längta efter veckostrukturer och vardag mer än sol och bad. Leva torsdag till måndag, återhämta oss tisdag och onsdag.

Chicago Bears och Baltimore Ravens ska sparka igång det hela i Canton genom att hedra historien i Hall of Fame-matchen, det är startskottet för säsongen 2018. Visst brukar försäsongsmatcherna vara halvljumna tillställningar, samtidigt är det de första stapplande babystegen för lagen. Nya spännande spelare får visa upp sig, doldisar som skött sin träning får ploppa upp och en lyckad passning till en ny receiver övertolkas som bevis på kemi mellan passare och mottagare.

Att längta så oerhört efter en försäsongsmatch är tecken på kärleken till sporten, det är drömmar om framgång och det är omstarten på vårt liv som fotbollstokar. När några försäsongsmatcher har passerat kommer vi kanske känna oss mätta och längta efter matcherna som betyder något mer, men det är då, nu är nu. Från och med i natt har vi äntligen vår fotboll igen.

Matchen i Canton drar igång 02:00 och ses på Gamepass (Jag hoppas att många av er valt att teckna årets GP via länken på vår sajt, den hjälpen är ovärderlig för oss).

Nyheter

To Top