Nyheter

Alla matcher – vecka 5

Nu har NFL säsongen kommit till vecka fem. Det är en svårtippad vecka med många jämna matcher. Vi listar TV-matcherna och kör en kort genomgång av varje match.

Vi går igenom matcherna en och en. De hetaste matcherna står i fetstil.


Tv-matcher (hemmalaget först):

Söndag 19.00 – TV10: Houston Texans – Oakland Raiders

Söndag 22.15 – TV10: New England Patriots – New York Jets

Söndag 02.30 – TV10: Atlanta Falcons – Green Bay Packers (repris måndag 19.00 Viasat Sport)

Måndag 02.30 – TV10: Detroit Lions – Chicago Bears (repris tisdag 19.00 Viasat Sport)


Söndag. 9 oktober


Kansas City Chiefs hos Indianapolis Colts (19:00)

Ett 1-3 Chiefs med en vinst i ryggen från senast möter ett 0-4 Colts som spelade en hyffsad match mot Bucs förra söndagen. En svårtippad match med två lag som är svåra att placera. Colts har talangen i sin offensiv och Curtis Painter, quarterback, visade förra matchen att han inte är helt kass. Chiefs har hittills inte visat mycket av fjolårets form. Mot Colts kanske man kan lyckas få igång sitt springspel. Det finns en del talang i Chiefs som inte presterat. Jag tippar hemmalaget.

Fördel: Colts


Oakland Raiders hos Houston Texans (19:00)

En mycket intressant match mellan två lag som verkligen kan sätta poäng på tavlan. En duell mellan två av ligans vassaste running backs. Darren ”Run DMC” McFadden i Raiders mot Arian Foster i Texans. Raiders måster verkligen hitta lite diciplin och sluta dra på sig så mycket straff. Ledaren i försvaret Richard Seymour fick två stycken 15 yards straff i matchens första drive förra veckan. Uselt. Då vinner man inte mot ett mycket bra Texans som spelar på hemmaplan.

Fördel: Texans


Cincinnati Bengals hos Jacksonville Jaguars (19:00)

Två rookies möts igen. Nu handlar det om Andy Dalton i Bengals och Blaine Gabbert i Jags. Där är det klar fördel Dalton efter vad jag har sett hittills. Dessutom är Bengals running back Cedric Benson tillbaka. Då kan de varva ett tufft springspel med att Dalton får bära precis lagom mycket tyngd på sina axlar. Jaguars har inte sett bra ut hittills. I offensiven har man lyckats producera 39 poäng på fyra matcher. Försvaret är inte dåligt men även här är Bengals snäppet vassare. Hemmaplan för Jags kan visa sig vara viktigt.

Fördel: Bengals


Tennessee Titans hos Pittsburgh Steelers (19:00)

En bra match. Titans har varit effektiva och spelat otroligt mycket bättre än vad jag trodde. Steelers har spelat betydligt sämre än vad jag trodde. Det har börjat snackas om att Steelers försvar börjar bli gamla och att deras dominans kan vara över. Enligt mig är de fortfarande mycket bra, trots att man saknar James Harrison, linebacker. Rashard Mendenhall, running back, har också lite skadebekymmer och Ben Roethlisberger kommer att spela med en skadad fot. Frågan är om Titans kommer att kunna utnyttja luckorna som har visat sig i Steelers springförsvar för Matt Hasseleck kan få det svårt att vinna den här matchen i luften. Även fast han har varit mycket bra hittills.

Fördel: Steelers


Seattle Seahawks hos New York Giants (19:00)

Seahawks har hittills haft problem med att skydda sin quarterback Tarvaris Jackson och Giants är bra på att sätta tryck. Det kan bli svettigt. Eli Manning har i de senaste matcherna återupprättat sitt rykte och lett sitt sargade lag till flera vinster med mycket bra spel. Seahawks har ett bra försvar och om de ska ha en chans i den här matchen måste de hålla nere poängen. Men jag tror att Giants på hemmaplan blir för tufft.

Fördel: Giants


Arizona Cardinals hos Minnesota Vikings (19:00)

Både Card och Vikes har börjat säsongen dåligt. Arizona har en vinst, Minnesota har inte någon. Men det är inte bara mörker i Vikings. Adrian Peterson, running back, har kommit igång och Jared Allen, defensive end, har varit lysande. Om de kan springa bollen mycket och sedan låta Donovan McNabb, quarterback, dra iväg några stora spel när Cardinals är lite sömniga så bör de kunna ta det här.

Fördel: Vikings


New Orleans Saints hos Carolina Panthers (19:00)

Det här har visat sig vara två av de mest passglada lagen i ligan. Jag väntar mig en match med mycket poäng där Panthers kommer att få det tufft. Saints har helt enkelt varit mycket imponerande. Även fast Cam Newton fortsätter att spela fantastiskt bra så är han ingen Drew Brees, quarterback i Saints. Däremot har Newton visat en väldig förmåga att hålla matcherna jämna på ren vilja. Han har dock inte i närheten av så mycket bra verktyg som killen på andra sidan. Men Saints ska nog inte underskatta vad Panthers kan uträtta på en bra dag på hemmaplan.

Fördel: Saints


Philadelphia Eagles hos Buffalo Bills (19:00)

Nu är det på allvar. Jag trodde väl hela tiden att Eagles skulle få en långsam start men kanske inte riktigt på det här viset. Nu möter man ett Bills med ett galet självförtroende. Det här kan bli en av Eagles tuffaste och viktigaste matcher på hela säsongen. Det är nu eller aldrig, som man säger. Det är dags för Vick, hans explosiva vapen och framförallt försvaret i Eagles att kliva fram visa var man står. Bills fick något av ett uppvaknande förra veckan och måste hitta tillbaka till den där känslan de hade i de tre första matcherna.

Fördel: Eagles


Tampa Bay Buccaneers hos San Francisco 49ers (22:05)

49ers har spelat över alla förväntningar och hajpen har redan tagit fart. Nu spelar man hemma mot ett ”Youngry” (young och hungry) Buccaneers med vind i seglen. Freeman visade förra veckan återigen varför han kanske är den mest hyllade unga quarterbacken i ligan. Svårtacklad på grund av sin storlek, lysande utanför fickan och en bra passare. Dessutom tar han oftast mycket bra beslut, även när han använder fötterna för att förlänga spelen. Jag tror att 49ers vaknar upp i den här matchen. Jag är dock en smula partisk för att jag har mycket varma känslor för Bucs. Ligans yngsta lag med ligans yngsta tränare någonsin. De måste dock mogna och minska antalet straff.

Fördel: Buccaneers


New York Jets hos New England Patriots (22:15)

Jets har inte övertygat hittills. Man slog ut Patriots ur slutspelet förra säsongen och det borde ligga och gnaga i huvudet på spelarna. I den här matchen möts två försvar som har släppt till mycket poäng och sett okaraktäristiskt slarviga ut. Den här matchen kommer att avgöras i händerna på lagens quarterbacks. Då är Tom Brady i Pats överlägsen Mark Sanchez i Jets, som inte har visat prov på den utveckling som Jetsfans hoppats på. Han har 5 interceptions och 4 lost fumbles på de första fyra matcherna.

Fördel: Patriots


San Diego Chargers hos Denver Broncos (22:15)

Chargers har inte spelat på toppen av sin nivå och har brottats med skador. Ändå har man vunnit tre av fyra matcher och det säger en del om lagets potential. Broncos kan skryta med att ha den kanske mest imponerande rookien av alla. Von Miller har varit lysande, och hade två sacks förra veckan bland annat. Tillsammans med Elvis Dumervil på andra sidan får Philip Rivers akta sig. Det kan bli jämnt men jag tror ändå att Chargers blir för tuffa till sist. Akta skräll dock!

Fördel: Chargers


Green Bay Packers hos Atlanta Falcons (02:20)

Oj, vilken match. Packers har varit helt lysande, särskilt på den offensiva sidan av bollen. Aaron Rodgers ser ut som den bästa quarterbacken i ligan och Jermichael Finley har varit ett monster. I Atlanta har man inte kommit igång än och ser knappast ut som ett lag som konkurrerar om en plats i superbowl. Packers är favoriter mot alla andra lag men det här kan bli en tuff match. Akta Falcons i den här matchen. Kan bli en riktig höjdare, själv är jag mycket taggad.

Fördel: Packers


Måndag, 10 Oktober


Chicago Bears hos Detroit Lions (02:30)

Ännu en grym match där ett obesegrat Lions tar sig an ett Bears som kommer att göra allt för att inte förlora. Båda lagen spelar i samma division och om Lions vinner här och Packers vinner mot Falcons går de båda till 5-0. Då blir det en rejäl uppförsback för ett Bears som kommer att vara 2-3 i matcher. För dem är det här otroligt viktigt. Matt Forte, running back, har varit lysande i Bears. Matthew Stafford, quarterback i Lions, fortsätter att imponera tillsammans med Calvin ”Megatron” Johnson som har 8(!) touchdowns. Bears har som oftast problem att skydda stackars Jay Cutler och det kan bli tufft mot Lions tuffa linje med Ndamukong Suh i spetsen.

Fördel: Lions


Vad ska DU se och vilken blir veckans skräll?

Nyheter

To Top