Nyheter

32 på 32: St. Louis Rams

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: St. Louis Rams.

Lag: St. Louis Rams

I korthet: Det finns alltid några lag i NFL som är enkla att tycka om. För tillfället är St. Louis Rams ett av dessa. De har varit dåliga länge men förra året gick ledningen ut och rekryterade Jeff Fischer, en av få framgångsrika och erfarna huvudtränare utan ett jobb. Han hade väntat på rätt situation och laddat om. När han tog över Rams sade han att laget skulle spela med en ny attityd och leda NFL i sacks redan hans första år. Experterna bara skrattade. Rams hade flest sacks i NFL 2012.

Det unga St. Louis blandade och gav förra året. Vecka åtta förlorade man mot Patriots med 45-7 i London. Två veckor senare tog man Super Bowl-laget 49ers till övertid. Men det unga laget fick ett rykte om sig att spela hårt, vann fler matcher inom den egna divisionen än Seahawks och 49ers samt utmanade många bra lag. I år är det dags att ta nästa steg, inte minst för Sam Bradford och offensiven.

Styrkor: Som vi redan har nämnt, pass rushen med Chris Long och Robert Quinn på kanterna och unga Michael Brockers i mitten är inte att leka med. Man har dessutom ett gäng bra linebackers, och bra cornerbacks i Cortland Finnegan och Janoris Jenkins. Sen så måste man faktiskt nämna Rams unga special team-spelare. Både kickern Greg Zuerlein och puntern Johnny Hekker är riktigt vassa.

Svagheter: Offensiven är ett enda stort frågetecken för Rams. Det kan bli svårt att trolla fram poäng mot dominanta försvar i den egna divisionen. Sam Bradford har visat att han har potential och förutsättningarna för att bli riktigt bra men har inte plockat fram det än. Det beror delvis på att han aldrig har haft bra spelare omkring sig och tvingats byta spelsystem varje år. Rams tappade sin bästa receiver, Amendola, till Patriots för att ersätta honom med spännande rookies som Tavon Austin och Stedman Bailey. Men det är svårt att komma in i NFL som receiver och de brukar behöva något år att utvecklas. Rams gick också ut och plockade in Jake Long, left tackle, för att säkra upp linjen. Men Long har inte varit bra på flera år. Dessutom ska unga relativt oprövade running backs ersätta Steven Jackson.

rams_2013-1

Filosofi: Rams vill spela ett aggressivt ”4-3”-försvar med bra ”man-mot-man”-cornerbacks och tunga safeties. De älskar att blitza linebackern Jo-Lunn Dunbar och sätta press på offensiven. Därför forcerar man också mycket misstag. I offensiven har det handlat om Steven Jackson och springspelet. Vänta er mer fokus på passningsspelet med nya leksakerna Tavon Austin, Jared Cook och Brian Quick bakom en förhoppningsvis förbättrad linje.

Så blir 2013: Även fast hjärtat klappar lite för det här unga Rams är det svårt att se dem nå slutspelet. Offensiven ser helt enkelt för svag ut. Men Sam Bradford kommer att ta ett steg framåt och bygget får fortsätta i St. Louis. För att skrälla måste många unga spelare i laget prestera direkt.

Offensiva stjärnor: Sam Bradford, quarterback. Jake Long, left tackle.

Defensiva stjärnor: Chris Long, defensive end. James Laurinaitis, middle linebacker. Cortland Finnegan, cornerback.

Framtidsnamn: Robert Quinn, defensive end. Janoris Jenkins, cornerback. Tavon Austin, wide receiver. Chris Givens, wide receiver.

Nya spelare: Jared Cook, TE. Jake Long, OT.

Tappade starters: Steven Jackson, RB. Danny Amendola, WR. Quintin Mikell, S. William Hayes, DE. Matthew Mulligan, TE. Brandon Gibson, WR. Bradley Fletcher, CB. Wayne Hunter, OT. Robert Turner, G.

Draften: Tavon Austin, WR. Alec Ogletree, ILB. T.J McDonald, FS. Stedman Bailey, WR. Barrett Jones, OG. Brandon McGee, CB. Zac Stacy, RB.

Nycklar till framgång: Försvaret kan säkert vara väldigt bra, så länge de värsta skadorna håller sig borta. Men man måste göra poäng för att vinna i NFL. Rams har dock spelarna för att ställa ut en offensiv som spelar i högt tempo. Kan man överraska motståndarna och trolla fram tillräckligt med poäng kan slutspelet vara inom räckhåll.


Vad tror DU om Rams i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.


Nyheter

To Top