Nyheter

32 på 32: Denver Broncos

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Denver Broncos.

Lag: Denver Broncos

I korthet: Förra säsongen seglade Broncos igenom grundspelet utan några större problem. Efter en skakig inledning vann de elva raka matcher och säkrade en plats i slutspelet. Men när det verkligen gällde lyckades inte försvaret stoppa Joe Flacco och hans Ravens. Efter en fruktansvärt spännande och helt galen match kunde kickern i Ravens, Justin Tucker, avgöra. Peyton Manning hade kastat en interception på övertid som satte spiken i kistan. Men vid det laget borde Broncos redan ha vunnit.

Förra året ställde Broncos upp med ett av de mest kompletta lag som vi har sett på länge. Peyton Manning var ingenting annat än lysande sitt första år och offensiven klickade. Det var bara springspelet som inte var toppklass. I försvaret var man bra på de flesta positioner. Ett lätt schema kan ha gjort att laget stod på hälarna. De var klara favoriter när de fick besök av ett pånyttfött Baltimore Ravens som de tidigare under säsongen hade krossat efter att ha tagit ledningen med 31-0.

Styrkor: En bred och talangfull trupp över hela brädet. Peyton Manning tillhör den absoluta toppen av quarterbacks och med receivers som Demaryius Thomas, Eric Decker och Wes Welker är det ligans bästa passoffensiv. Den offensiva linjen är i toppklass, även utan den skadade centern Dan Koppen. Von Miller, outside linebacker, är en av ligans bästa spelare och det räcker långt när man ska pressa motståndarnas quarterback.

broncos_2013

Svagheter: Det finns vissa frågetecken kring passförsvaret. Champ Bailey är fortfarande mycket bra, även fast många minns hans dåliga insats mot Ravens, men han börjar bli äldre. Dessutom ställer Broncos upp med Dominique Rodgers-Cromartie på andra sidan. En spelare som har all talang i världen men som verkligen blandar och ger. Det är oklart vem som kommer att starta som middle linebacker och Von Miller är i dagsläget avstängd under säsongens fyra första veckor. Springspelet har inte fungerat särskilt bra. Mycket fokus på nyförvärven, men Broncos har också tappat många bra spelare.

Filosofi: I offensiven handlar allt om Peyton Manning. Han läser försvaret och ändrar till rätt spel ute på planen. Där han den ultimata generalen. Med så många duktiga passmottagare är det bara att anta att Broncos kommer att kasta bollen. Troligtvis får vi se mycket no huddle från broncos 2013. I försvaret kör man en ”4-3”:a men spelar större delen av matcherna med en extra cornerback på banan. Ledningen har investerat i den defensiva linjen. Denver vill göra quarterbacks obekväma och få running backs att tveka med en tung pass rush.

Så blir 2013: Det här är ett av ligans bästa lag. De kommer enkelt att ta sig till slutspel, trots att Von Miller blir borta en tid, och sen börjar den riktiga utmaningen. Men i år släpper man inte några 90-yards touchdowns i avgörande lägen och går hela vägen till Super Bowl. Där kan vad som helst hända.

Offensiva stjärnor: Peyton Manning, quarterback. Demaryius Thomas, wide receiver. Ryan Clady, left tackle.

Defensiva stjärnor: Von Miller, outside linebacker. Wesley Woodyard, inside linebacker. Champ Bailey, cornerback.

Framtidsnamn: Derek Wolfe, defensive end. Rahim Moore, free safety. Sylvester Williams, defensive tackle.

Nya spelare: Wes Welker, WR. Louis Vasquez, G. Terrance Knighton, DT. Stewart Bradley, LB. Dominique Rodgers-Cromartie, CB. Shaun Phillips, DE.

Tappade starters: Elvis Dumervil, DE/OLB. Jim Leonhard, S. D.J. Williams, LB. Brandon Stokely, WR. Justin Bannan, DT. Caleb Hanie, QB. Jason Hunter, OLB/DE. Chris Gronkowski, FB. Tracy Porter, CB. Keith Brooking, LB.

Draften: Sylvester Williams, DT. Montee Ball, RB. Kayvon Webster, CB. Quanteres Smith, DE. Tavarres King, WR. Vinston Painter, OT. Zac Dysert, QB.

Nycklar till framgång: Det är viktigt för Broncos att man kan få igång ett dugligt springspel. Allra bäst är det om rookien Montee Ball kan komma in och spela direkt. Sedan är Rodgers-Cromartie en nyckelspelare i försvaret, förhoppningsvis kan han lära av Champ Bailey. Hur bra Broncos än var förra året förlorade man många matcher mot bra lag. Det håller inte om man vill gå hela vägen.


Vad tror DU om Broncos i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.


Nyheter

To Top