Nyheter

32 på 32: Seattle Seahawks

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Seattle Seahawks.

Lag: Seattle Seahawks

I korthet: Det var en del som inför förra säsongen hade på känn att Seahawks skulle göra ett bra år. I NFL Supporters inför-serie tippade vi att de skulle vinna tio matcher. Det vill vi nog hävda att de gjorde, om vi bortser från den något suspekta vinsten mot Packers. Men många verkade ändå bli överraskade över hur bra Seahawks faktiskt var förra året. I år har de dessutom förstärkt rejält. Seahawks har värvat nya pass rushers och förstärkt passförsvaret över mitten med Antoine Winfield. Dock är den riskabla investeringen i Percy Harvin lite uppe i luften, minst sagt, sedan det visat sig att Harvin blir borta i tre månader efter en skada.

Pete Carroll gav flera unga spelare chansen tidigt. Det har gjort att killar som Russell Wilson, Richard Sherman och Bobby Wagner nu har gott om nyttig erfarenhet under bältet. I slutspelet åkte Seahawks ut mot Falcons i en av årets galnaste matcher. Seattle tog ledningen efter en touchdown med 31 sekunder kvar av matchen men Matt Ryan och Falcons straffade det unga laget och ett field goal satte spiken i kistan. Men med en ung trupp full av talang och en väldigt billig begåvad quarterback ser framtiden ljus ut för Seahawks.

Styrkor: Passförsvaret fortsätter att vara Seahawks stora stolthet. Tilsammans med en pass rush som har förstärkts av nyförvärven Cliff Avril och Michael Bennett kommer det att vara jobbigt att kasta bollen mot det här laget. Den offensiva linjen är en annan styrka som gör att springspelet ibland kan ta över matcher. Russell Wilson, quarterback, var fruktansvärt imponerande under andra halvan av säsongen och slutspelet. Med nya vapen i passoffensiven kanske vi får, åtminstone i slutet av säsongen, får se lite mer bollar flyga runt när Seattle spelar.

Seahawks_2013

Svagheter: Det är väldigt ont om svaga lagdelar i det här laget. Men visst finns det frågetecken kring den defensiva linjen. Tony McDaniel är en dussinspelare som i nuläget är nummer ett. Åtminstone tills någon av lagets rookies, Jordan Hill eller Jesse Williams, är redo att ta över den platsen. Seahawks linebackers håller inte heller yppersta klass, men att kalla det en svaghet är nog att ta i. Breno Giacomini och den högra delen av den offensiva linjen är ett frågetecken.

Filosofi: Seahawks sprang bollen mest av alla lag i NFL förra året. Vi hade nog väntat oss lite fler korta kast till kvicka och hala receivers som Golden Tate och Percy Harvin. Men utan Harvin är det lite mer otydligt. Förra året var det ett tungt power-springspel med en fullback framför och djupa bollar som gällde. I försvaret gillar man att komma upp och spela press med sina cornerbacks medan Earl Thomas läser quarterbacken. Precis som 49ers så blitzar Seattle väldigt sällan, de litar på sin linje. Det blev dock ett problem när pass rushern Chris Clemons skadade sig förra året. Det var säkert en av anledningarna till att man förstärkte.

Så blir 2013: Seahawks bör kunna utmana 49ers om divisionstiteln. Allt annat än slutspel skulle vara ett misslyckande. Väl där vill man nog gärna vinna ett par matcher och det bör man ha en god chans att göra. Kan utmana alla lag i NFL.

Offensiva stjärnor: Russell Wilson, quarterback. Marshawn Lynch, running back. Percy Harvin, wide receiver.

Defensiva stjärnor: Chris Clemons, defensive end. Richard Sherman, cornerback. Earl Thomas, free safety.

Framtidsnamn: Bruce Irvin, defensive end. Christine Michael, running back. Jesse Williams, defensive tackle.

Nya spelare: Percy Harvin, WR. Cliff Avril, DE. MIchael Bennett, DE. Antoine Winfield, S/CB. Tony McDaniel, DT. Brady Quinn, QB.

Tappade starters: Matt Flynn, QB. Jason Jones, DT. Marcus Trufant, CB. Alan Branch, DT. Leon Washington, RB, Ben Obamanu, WR. Deon Butler, WR. Cameron Morrah, WR.

Draften: Christine Michael, RB. Jordan Hill, DT. Chris Harper, WR. Jesse Williams, DT. Tharold Simon, CB. Luke Willson, TE. Spencer Ware, RB. Ryan Seymour, G. Ty Powell, DE. Jared Smith, DT. Michael Bowie, OT.

Nycklar till framgång: Om springförsvaret håller och de nya värvningarna smälter in ordentligt med den här truppen så bör Seahawks gå bra. Sedan gäller det att utnyttja möjligheterna och vinna tajta matcher hela vägen. Kanske kan Harvin ge Seahawks en extra växel om han lyckas komma tillbaka runt vecka 12.


Vad tror DU om Seahawks i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.


Nyheter

To Top