Nyheter

32 på 32: Cleveland Browns

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Cleveland Browns.

Lag: Cleveland Browns

I korthet: Fansen i Ohio har fått lida länge. Det var inte bättre förra året då Browns återigen var en besvikelse. Det fanns en del hopp sedan laget hade draftat både en ny superstjärna till running back i Trent Richardson och en ny ”ung” quarterback i Brandon Weeden. Men det blev bara fem vinster. Det ryktas att den nya ledningen redan har bestämt sig för att byta ut Weeden. Innan hans andra år ens börjat. Det är löjligt. Men visst hör man viskningar om att Browns är på gång. Kan de skrälla i år?

Cleveland har ligans mest intressanta tränarstab. Huvudtränare är quarterback-gurun Rob Chudzinski, som jobbade med Cam Newton i Panthers, där de vände ett av ligans sämsta anfall till ett av de bättre på bara ett år. Dessutom har han lyckats lura till sig Norv Turner som offensiv koordinator och Ray Horton som defensiv koordinator. Båda är stjärnor på sina tränarpositioner. Samtidigt finns det mycket ung talang i laget, Weeden och Richardson lär ta ett stort steg framåt. Samma med Greg Little och Josh Gordon, wide receivers.

Styrkor: Det är ett ungt lag. Den offensiva linjen leds av ligans bästa tackle Joe Thomas, är full av spännande unga spelare och kan kanske bli en dominant enhet. Richardson har en karriär kantad av skador men sades vara den bästa running back som kommit ur college sedan Adrian Peterson. Browns har också riktigt bra tränare och flera intressanta spelare i sitt secondary.

browns_logo

Svagheter: Det är hål och frågetecken på ett gäng positioner. I försvaret är det svårt att hitta mer än ett par stabila starters. Det ska bli spännande att se nyförvärvet Paul Kruger och draftvalet Barkevious Mingo på varsin kant men vi vet helt enkelt inte hur det blir. Browns saknar en tydlig nummer ett-receiver och det är ett oprövat gäng tight ends de har i truppen. Brandon Weeden har fortfarande inte visat att han kan spela i NFL, även fast han var imponerande i college och lär ta ett kliv under sitt andra år.

Filosofi: Norv Turner styr offensiven och han är kreativ. Han har tränat flera running backs till att dominera i ligan och har alltid varit bra med quarterbacks. Med en brist på talang och ett tungt springspel är det få som passar bättre för jobbet. Räkna med mycket screen-passningar, end arounds med Gordon och misdirection-spel. Turner älskar att använda sina tight ends. Varning för Jordan Cameron. Ray Horton kommer att förvandla det här försvaret till en ”3-4”:a, använda många kreativa blitzpaket á la mentorn Dick LeBeau och ha mycket fokus på att producera turnovers.

Så blir 2013: Browns kommer att vara stabilare i år. Kommer de att vinna så många fler matcher? Nej, tyvärr inte. De är fortsatt det sämsta laget i AFC North och även fast det är lätt att gilla vad de bygger kommer det att ta tid. Men om Richardson håller skadorna bort kan springspelet bli riktigt bra. Det tillåter Weeden att göra det han är bäst på, vilket är att kasta djupt till snabba wide receivers. Då vinner Browns runt sex matcher.

Offensiva stjärnor: Joe Thomas, left tackle. Trent Richardson, running back. Alex Mack, center.

Defensiva stjärnor: Joe Haden, cornerback. Paul Kruger, outside linebacker.

Framtidsnamn: Greg Little, wide receiver. T.J Ward, safety. Barkevious Mingo, outside linebacker.

Nya spelare: Paul Kruger, OLB. Desmond Bryant, DE. Shayne Graham, K. Chris Owens, CB. Jason Campbell, QB. Kellen Davis, TE. Gary Barnidge, TE. David Nelson, WR. Davone Bess, WR.

Tappade starters: Benjamin Watson, TE. Phil Dawson, K. Mohamed Massaquoi, WR. Usama Young, S. Kaluka Maiava, LB. Colt McCoy, QB. Josh Johnson, QB. Frostee Rucker, DE.

Draften: Barkevious Mingo, OLB. Leon McFadden, CB. Jamoris Slaughter, S. Garret Gilkey, OT. Armonty Bryant, DE.

Nycklar till framgång:Om Browns ska lyckas skrälla måste de få igång ett dominerande springspel. Det är inte omöjligt. Men försvaret måste spela långt över sin förmåga och Mingo hitta en roll tidigt. Det gäller att rå på jättarna i den egna divisionen. Det är samtidigt ett viktigt år för Weeden. Respekterade quarterback-experter som Turner och Chuszinski draftar gärna en ”egen kille”.


Vad tror DU om Browns i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.


Nyheter

To Top