Nyheter

32 på 32: Kansas City Chiefs

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Kansas City Chiefs.

Lag: Kansas City Chiefs

I korthet: Sex stycken Pro Bowl:ers och två vinster. Något i den ekvationen stämmer inte riktigt. Flera experter och tyckare trodde att Kansas City Chiefs skulle göra en bra säsong förra året. NFL Supporter hade tippat att de skulle vinna tio matcher. Men det blev inte riktigt så. De som kollade mycket på Chiefs matcher förra året har nog också svårt att förstå det. De flyttade bollen hyfsat och försvaret var relativt bra till och från.

Det var turnovers som förstörde Chiefs säsong, sammanlagt 37 stycken. Det var mest i NFL. Det som gjorde saken ännu värre var att försvaret bara forcerade tretton stycken. Chiefs hamnade alltså minus 24 turnovers på 16 matcher. Bara Eagles kunde matcha den siffran, inget annat lag kom ens i närheten. Resultatet tvingade fram förändringar. Den rutinerade huvudtränaren Andy Reid tog över och quarterbacken Matt Cassell fick lämna staden.

Styrkor: Chiefs har bra spelare på alla positioner. Man har en av ligans bästa running backs i Jamaal Charles, flera bra receivers under ledning av Dwayne Bowe, duktiga tight ends och mycket talang på flera ställen i försvaret. Chiefs har en av ligans bättre duos av outside linebackers, Justin Houston och Tamba Hali. Även Kansas secondary är intressant och bättre än snittet i ligan. Med Eric Fisher har man två bra tackles längs den offensiva linjen.

chiefs_2013

Svagheter: Bredden i truppen är inte särskilt bra. Vad händer till exempel om Dwayne Bowe skadar sig? Eller Charles? Eller Eric Berry i försvaret? Sedan kan man faktiskt ställa sig frågande till huruvida Alex Smith har vad som krävs för att vara en framgångsrik quarterback och ledare för det här laget. I 49ers spelade han stabilt men ombads inte göra särskilt mycket. Chiefs har många bra spelare men jämfört med San Francisco ligger de i lä.

Filosofi: Andy Reid har alltid älskat att kasta bollen. Det har han gjort trots att hans lag har haft bra running backs som Brian Westbrook och LeSean McCoy. Förhoppningsvis hittar han sätt att utnyttja den ruskigt explosiva Jamaal Charles i passoffensiven. I försvaret spelar Chiefs ett ”3-4”-försvar där antingen Tamba Hali eller Justin Houston rushar från sin linebacker-position. Med värvningarna av den fysiska Sean Smith från Dolphins och aggressiva Dunta Robinson från Falcons väntar vi oss att få se mer press coverage och fysiskt spel från Chiefs cornerbacks.

Så blir 2013: Det är höga förväntningar på Chiefs inför den här säsongen. Med all rätt. De har tillräckligt med talang för att spela i slutspelet. Dessutom har de en ny rutinerad tränare i Andy Reid som är van att vinna mycket matcher i NFL. De kommer inte att dominera i år men de har en god chans att nå slutspel på ett wild card.

Offensiva stjärnor: Dwayne Bowe, wide receiver. Jamaal Charles, running back. Branden Albert, offensive tackle.

Defensiva stjärnor: Tamba Hali, outside linebacker. Justin Houston, outside linebacker. Eric Berry, strong safety.

Framtidsnamn: Dontari Poe, nose tackle. Jonathan Baldwin, wide receiver. Eric Fisher, offensive tackle. Knile Davis, running back.

Nya spelare: Alex Smith, QB. Mike DeVito, DT. Sean Smith, CB. Geoff Schwartz, G. Anthony Fasano, TE. Dunta Robinson, CB. Chase Daniel, QB. Zac Diles, LB. Akeem Jordan, LB. Frank Zombo, LB. Donnie Avery, WR.

Tappade starters: Eric Winston, OT. Glenn Dorsey, DT. Abram Elam, S. Kevin , TE. Javier Arenas, S. Peyton Hillis, RB. Matt Cassel, QB. Brady Quinn, QB. Steve , WR.

Draften: Eric Fisher, OT. Travis Kelce, TE. Knile Davis, RB. Nico Johnson, ILB. Sanders Commings, CB. Eric Kush, C. Braden Wilson, FB. Mike Catapano, DE.

Nycklar till framgång: Den viktigaste faktorn är Alex Smith. När han tidigare i sin karriär har ombetts göra mycket så har antalet turnovers ökat kraftigt. Men visst är han en bättre spelare idag. Dessutom vet vi att Andy Reid kommer att be Smith att kasta bollen. Reids lag har, inte helt oväntat, varit som mest framgångsrika när de har vårdat bollen. Samtidigt måste Chiefs undvika skador på de positionsgrupper där de är lite tunnare. Charles är viktig. Berry likaså.


Vad tror DU om Chiefs i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.


Nyheter

To Top