Nyheter

32 på 32: Detroit Lions

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Detroit Lions.

Lag: Detroit Lions

I korthet: Det här var laget som gick från att vara sämst i NFL till att ta sig till slutspel på bara två år. Tränaren Jim Schwartz utropades till geni och quarterbacken Matthew Stafford till ligans nästa superstjärna. Tonläget är ett annat i dag. Disciplinära problem, en del otur och en misslyckad säsong förra året har gjort att Lions nästan är tillbaka där de började. Om än med lite mer talang i truppen. Fansen suktar efter att återigen få uppleva framgång men divisionen är tuff och mycket ska falla på plats för att Detroit ska kunna utmana.

Obalans är det första ordet som dyker upp i skallen när man tänker på Detroit Lions. Det råder ingen tvekan om att de gör en del saker riktigt bra. Men tyvärr har det funnits lite för många saker som Lions inte varit särskilt bra på. Matthew Stafford är en bra ung quarterback och Calvin Johnson är ligans bästa wide receiver. Tyvärr har springspelet inte lossnat. I försvaret är man bra på linjen, men usel i passförsvaret. Det här svagheterna är saker som Lions måste åtgärda, vilket de inför i år har försökt göra, för att kunna utmana de riktigt bra lagen.

Styrkor: Passoffensiven är bra. Man samlade ihop näst mest passyards i NFL förra året men kastade bollen på tok för mycket. Johnson är nästan omöjlig att markera och Stafford har all potential i världen. Det ska bli intressant att se vad Reggie Bush kan tillföra offensiven. Men det som är Lions stora styrka är den defensiva linjen. Vissa hävdar att Ndamukong Suh hade ett ”dåligt” år 2012. Han hade tredje flest quarterback hurries av alla defensive tackles i NFL. Dock kan man diskutera om inte den unga Nick Fairley är den mer kompletta spelaren av de två. Tillsammans bildar de ligans bästa mittlås. Dessutom ser det höga draftvalet Ezekiel Ansah, defensive end, ut att vara på riktigt.

Lion

Svagheter: Den offensiva linjen har varit lite skakig de senaste åren. Vi har redan nämnt balansen. Lions springspel var inte så fruktansvärt ineffektivt förra året, man snittade över fyra yards per försök. Men troligtvis var det så att tränarna inte litade på sina running backs och därför valde att kasta bollen så väldigt mycket. Kanske kan Reggie Bush vinna deras förtroende. En annan anledningen till allt kastande var att man ofta låg under. Försvaret stod emot hyfsat till och från men producerade väldigt få turnovers och tillät för mycket poäng. Veteranen Kyle Vanden Bosch, defensive end, hade ett mycket tufft år förra säsongen och är nu en free agent.

Filosofi: Inget lag i NFL kastar bollen mer än Lions. De kommer säkert att fortsätta att passa en hel del men söka lite mer balans med Reggie Bush och Joique Bell. Det skulle inte förvåna om Lions ofta ställer upp med två tight ends, två running backs och Johnson på planen. Både Sheffler och Pettigrew är bra passmottagare och vi vet vad Bush kan göra med bollen i händerna. I försvaret kör man en ganska konservativ stil och litar på att linjen kan skapa en pass rush, vilket de ofta lyckas med. Ska bli kul att se nyförvärvet Glover Quin, safety, tillsammans med Louis Delmas.

Så blir 2013: Detroit kommer att vara bättre i år än vad de var förra säsongen. Man kan säkert vinna dubbelt så många matcher. Men det kan bli tufft att nå slutspelet i konkurrens med Chicago Bears och green Bay Packers. Personligen tror jag inte det. Men de tar ett stort steg i rätt riktning.

Offensiva stjärnor: Calvin Johnson, wide receiver. Matthew Stafford, quarterback. Reggie Bush, running back.

Defensiva stjärnor: Ndamukong Suh, defensive tackle. Stephen Tulloch, linebacker. Glover Quin, safety.

Framtidsnamn: Nick Fairley, defensive tackle. Riley Reiff, left tackle. Ryan Broyles, wide receiver. Darius Slay, cornerback.

Nya spelare: Reggie Bush, RB. Glover Quin, S. Jason Jones, DE. David Akers, K. Israel Idonije, DT. Michael Spurlock, WR.

Tappade starters: Cliff Avril, DE. Justin Durant, LB. Gosder Cherilus, OT. Sammie Hill, DT. Stephen Peterman, G. Jeff Backus, T. Jason Hanson, K.

Draften: Ezekiel Ansah, DE. Darius Slay, CB. Larry Warford, G. Devin Taylor, DE. Sam Martin, P. Corey Fuller, WR. Theo Riddick, RB. Michael Williams, TE. Brandon Hepburn, LB.

Nycklar till framgång: Detroit Lions är ett lag som kan chocka i år. Håller vi Packers och Bears som favoriter i divisionen? Helt klart. Men Lions gör mycket saker bra, och resten har de försökt åtgärda. Om satsningarna lönar sig kan Lions bli farliga. Detroit var mycket bättre offensivt när de hade Jahvid Best, en spelare som liknar Reggie Bush. Den begåvade safetyn Louis Delmas är tillbaka från skada och har fått sällskap av Quin. Den defensiva linjen kan terrorisera motståndare och man bör vara bättre på utsidan. Någon ung receiver måste dock kliva fram och lyfta lite av pressen från Johnsons axlar. Men Lions kommer att bli mycket att hantera i år.

 

Vad tror DU om Lions i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.

 

Nyheter

To Top