Raiders

Mina ören: Raiders 53 sista män

I dagarna skar Raiders ned sin trupp till de lyckliga 75 som får chansen att fortsätta visa sitt värde i fyra ytterligare dagar. Därefter skalas de sista namnskyltarna bort och vi blir kvarstående med 53 spelare som ska representera svart och silver. Vilka namn kommer att vara kvar? Med rena spekulationer och ett uns hopp på vissa namn så är detta inlägg ett försök att hinna förre Reggie McKenzie med att ge er höstens trupp.

QB
Matt Flynn, Terrelle Pryor, Tyler Wilson.
Ett av laget absolut svåraste beslut står mellan två rookies i Tyler Wilson och Matt McGloin. Den senare av de två gick odraftad men har imponerat mer på camp och i matcherna än fjärderundavalet Wilson, som har haft problem med att förstå offensiven och att läsa försvaret. Jag tror dock att man ser mer potential i Wilson och jag tror att det är en större chans att McGloin går orörd till practice squad. Det är nämligen möjligheten att få den ena eller den andra till practice squad som är den mest avgörande faktorn.

RB
Darren McFadden, Rashad Jennings, Jeremy Stewart
Stewart kommer med efter att Latavius Murray blev satt på IR med sin skadade fotled. Både Marcel Reece och Taiwan Jones är eventuella skadeförsäkringar om samtliga RBs skulle skada sig. Man kanske hade kunnat chansat, tagit med Murray och hoppas på en snabb återhämtning, men det är bra att ha tre hela namn när säsongen kickar igång.

FB
Marcel Reece, Jamize Olawale
Egentligen inte så mycket kommentarer här. Jag har funderat på om man behöver Olawale, men vet inte om Raiders vågar riskera att enbart ha en fullback. Dallas Cowboys har ingen FB på sitt roster utan placerar en tight end där, något Raiders kan fundera över.

TE
David Ausberry, Nick Kasa, Mychal Rivera, Richard Gordon
Hela den här positionen är ett myrbo. Vilket namn som helst kan egentligen hamna på listan. Enligt OC Greg Olson så var Ausberry favoriten tills han skadade sig, så han får en plats i väntan på sin återkomst. Kasa och Rivera har gjort ett tillräckligt bra jobb för att få speltid under säsongen. Gordon har fått mycket snaps med förstalaget, jag tror han får vara kvar. Bra blocker som kan placeras som FB om det behövs.

WR
Denarius Moore, Rod Streater, Brice Butler, Jacoby Ford, Andre Holmes, Juron Criner
Den enda som kan diskuteras här är Criner, som skulle kunna ersättas av Greg Jenkins. Jenkins har fått ta snaps som returner, vilket gör det lättare att behålla honom. Men jag tror att Raiders hoppas få Jenkins på practice squaden istället. Holmes är avstängd de första fyra matcherna och räknas inte mot lagets 53 platser förrän efter den tiden. Det är då jag tror att Criner får visa sitt värde, annars tror jag att man släpper honom.

OT
Jared Veldheer, Alex Barron, Menelik Watson, Khalif Barnes
Veldheer kommer starta säsongen på IR, vilket innebär att han inte räknas mot rosterantalet förrän han återvänder. Jag tror att det är en stor chans att man plockar upp ytterligare ett namn när andra lag börjar cutta spelare, det behövs med så mycket osäkerhet kring dessa spelare.

OG
Lucas Nix, Tony Bergstrom, Mike Brisiel
Inga konstigheter. Nix och Bergstrom kan mycket väl få starta, Brisiel har lite skadebekymmer. Dessutom har Brisiel inte sett bra ut en enda sekund i Raiders-uniformen, men med hans dyra kontrakt så får han ”the benefit of the doubt” och man hoppas att han kan prestera (trots skador, trots att han är zon-spelare i ett power-schema och trots att han spelat dåligt om och om igen).

C
Stefen Wizniewski, Andre Gurode
Man släppte Alex Parsons nu i dagarna, inte helt förvånande. André Gurode har inte sett bra ut alls, men hans erfarenhet som center och guard är en tacksam kombination att ha på en reserv till linjen.

Försvaret

DE
Lamarr Houston, Andre Carter, Jason Hunter, Jack Crawford, Ryan Robinson
De första tre känns för min del självklara, även om jag har sett amerikanska beat-writers skriva att Carter kanske borde petas. Men han erbjuder ledarskap och erfarenhet. Crawford är långt ifrån en av mina favoritspelare, men jag tror han får vara kvar för att han erbjuder möjligheten att spela DT och framförallt DT vid uppenbara passningstillfällen. Man hoppas på att få David Bass på practice squad. Om något lag släpper en spelare som kan komma in och erbjuda hjälp, framförallt fart vid pass-rush, och är någon som McKenzie tycker om så kommer han hugga. Jag tror att det mest sannolika scenariot är Robinsin på practice squad och en free agent tar han plats.

DT
Pat Sims, Vance Walker, Christo Bilukidi, Stacy McGee
Sims och Walker är de som kommer att få starta i höst. Bilukidi erbjuder den bästa lösningen på backup och Stacy McGee är ombord för hans möjlighet att utvecklas. Det finns däremot en väldigt stor chans att man tittar efter spelare som petas från andra lag nu i dagarna och ersätter någon av de två senare namnen.

MLB
Nick Roach, Omar Gaither
Försvarets ledare denna säsong är Nick Roach, men bakom honom är det relativt tomt. Man har sagt att Miles Burris ska spela MLB, men jag räknar inte med att han kommer tillbaka den här säsongen. Tills dess får Omar Gaither vara den nödvändiga reservern, men liksom de två tidigare positionerna så är ögon och öron öppna när spelare hamnar på den fria marknaden.

OLB
Sio Moore, Kevin Burnett, Kaluka Maiava, Kaelin Burnett
Moore och Burnett kommer starta vecka ett. Maiava är ett frågetecken på grund av de skador han haft under träningslägret men då han delade reps med Burnett innan det finns det förhoppningar på tränarna att han kan prestera. Därefter tror jag att man har kvar lillebror Burnett, det ger djup och han är en av lagets bästa spelare på special teams.

CB
Mike Jenkins, DJ Hayden, Tracy Porter, Taiwan Jones, Philip Adams
Jenkins och Hayden kommer vara lagets två yttre corners och Porter får huvudansvaret på insidan. Taiwan Jones glider in på grund av hans flexibilitet. Han är ny på positionen och inte det fjärde bästa namnet, men en av ligans bästa gunners i special teams, han har tagit emot kicks och punts tidigare och spelade running back förra året. Han är tacksam att ha med bara på grund av det. Adams tror jag man tar med då han är duktig att täcka slot receivers och om det behövs tror Raiders att Porter kan kliva ut på X eller Y. Men det är egentligen rätt dött lopp mellan honom och Chimdi Chekwa, som jag egentligen föredrar men som jag tror Raiders hellre släpper.

SS
Tyvon Branch, Brandian Ross
Ross petar bort Reggie Smith. Delvis för att Ross har spelat bättre, men också för hans bakgrund som tidigare cornerback, vilket gör att man kan tjäna platser på rostern därigenom.

FS
Charles Woodson, Usama Young
Inga konstigheter. De enda free safeties som Raiders har. Eventuellt kanske de enbart vill ha ett namn här, men då är det större chans att man skippar Ross på SS då Young har spelat båda positionerna och Woodson mycket väl kan spela strong safety.

K
Sebastian Janikowski
Helt ohotad.

P
Chris Kluwe
Japp, jag tror på Kluwe för Marquette King. Jag tror att McKenzie och Allen vill ha det trygga, säkra valet över Kings stora men inkonsekventa ben. En stor faktor är Kings dåliga jobb som holder vid kicks, och ingenting får hindra Janikowski sparka (det är inte helt omöjligt deras farligaste offensiva vapen).

LS
Jon Condo
Såklart, Condo skrev på en kontraktsförlängning och är väldigt duktig på vad han gör. Ingen backup på positionen men centern Stefen Wizniewski har lagt ner extra tid på att träna på long snaps. Ingen repris av fjolsäsongens match mot Chargergs, tack.

(IR: Veldheer, Murray, Joselio Hanson. PUP: Miles Burris)

Japp, det är så jag tror att laget blir. Det blev en hel del rabblande av lösa namn kanske, men svårt att presentera ett roster utan dem. Det är svårt på vissa positioner för det handlar så mycket om smak, men vad jag har sett av försäsongsmatcherna, hört från reportrar och tränare så är det något väldigt likt detta det blir. Jaja, imorgon får ni återvända för då finns matchuppladdningen mot Seahawks uppe!

Nyheter

To Top