Lagartiklar

Dominant springspel vecka 9

Det var kanske inte den vackraste fotbollen i helgen, men vi fick en hälsosam dos av allt. Det var poängfest i Kalifornien, försvarsfotboll i Baltimore och en övertidsrysare för tredje veckan i rad. Här är allt du behöver veta från helgens matcher!

Lions levererade i slutet, igen
Det heta divisionsderbyt mellan Detroit Lions och Minnesota Vikings kunde inte slutat mer spännande. En relativt händelsefattig match tog fart när det var ynka minuten kvar av matchen. Vikings travade då ner för en touchdown och tog ledningen med tre poäng och bara 23 sekunder kvar av matchen. Men Lions kontrade med aggressivt passningsspel och ett 58 yards långt field goal som tog matchen till övertid. Där fick Lions bollen direkt och QB Matthew Stafford är som bäst när det gäller. Touchdown på första serien och Vikings har nu tre raka förluster.

Vem är Tony?
Glödheta Dallas Cowboys åkte till jumbon Cleveland Browns och körde över dem totalt. QB Dak Prescott imponerade när han satte 21/27 passningar för 247 yards och tre touchdowns. Hans spel får oss mer och mer glömma bort den där Tony Romo på sidlinjen. Vi måste också påpeka Browns miserabla insats. De lyckades bara få 25 yards i andra halvlek och har nu förlorat 12 matcher i rad.

Travis Kelce lekte domare
Det enda sevärda från matchen mellan Jaguars och Chiefs, säsongens kanske sämsta match, kom när Travis Kelce var oense med en domare. Han ville ha en flagga för pass interference, istället fick han två unsportsmanlike conduct mot sig. En för snack, en för att han visade domaren hur man kastar en flagga. Se hela händelsen här.

Giants ett nummer för stort för Eagles
New York Giants drog det längsta strået i en match där de ledde från början till slut. Försvaret var på tårna och ordnade två interceptions i den första kvarten, interceptions som båda två resulterade i touchdowns. Eagles återhämtade sig aldrig, stressade i anfallsspelet och misslyckades på fjärde försöket vid två tillfällen trots att de var inom avstånd för field goal. Eagles som började säsongen fint ligger nu sist i NFC East.

Klassisk försvarsmatch i Baltimore
Försvaren dominerade när Baltimore Ravens vann på hemmaplan mot den bittra rivalen Pittsburgh Steelers. Vi fick se totalt 551 yards på hela matchen, ett snitt på 4,3 yards per offensivt spel. Ravens tog ledningen med 21-0 och höll krampaktigt i det tills slutvisslan kom. Steelers gjorde en sista kraftansträngning i slutet, men då var det alldeles för sent. Deras försök till en onside kick symboliserade hela deras offensiva insats.

141 poäng i Cali
Det haglade poäng i Kalifornien under söndagen. I San Diego vann hemmalaget med 43-35 över Tennessee Titans. Chargers RB Melvin Gordon sprang för hela 196 yards. För Titans var det andra veckan i rad de gjort minst 35 poäng. QB Marcus Mariota spelade riktigt bra, men hade två kostsamma turnovers som Chargers försvar fick 14 avgörande poäng av.

Även i San Francisco rann poängen iväg när New Orleans Saints körde över 49ers med 41-23. Saints RB Mark Ingram hade lekstuga. Han snittade 10,5 yards per spel för 158 yards och en touchdown. Det är sällan vi ser sådan offensiv dominans som i dessa två matcher, men det var välkommet efter matchen i Baltimore.

OAKLAND, CA - NOVEMBER 06:   Latavius Murray #28 of the Oakland Raiders carries the ball against the Denver Broncos at Oakland-Alameda County Coliseum on November 6, 2016 in Oakland, California. (Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Latavius Murray hade en produktiv dag med tre touchdowns och 114 yards. (Photo by Ezra Shaw/Getty Images)

Raiders i divisionsledning
Veckans hetaste match spelades på söndagsnatten. Oakland Raiders gästade rivalen Denver Broncos i en match om divisionsledningen. Från början till slut kontrollerade hemmalaget matchen. Raiders sprang för över 200 yards, hade bollen i över 40 minuter och höll Broncos springspel till katastrofala 33 yards. Med det tog Raiders förstaplatsen i AFC West och signalerade till resten av ligan att man är ett lag att räkna med.

Jämnt i divisionerna
Efter helgens matcher är det galet jämnt runtom i NFL. AFC East och NFC East är de enda divisionerna där vi har en dominant ledare på 7-1. Alla andra divisioner kan sluta nästan hursomhelst. Det är en bra början på en andra halva av säsongen som verkar bli väldigt spännande. Se tabellen för alla divisioner här.

Nyheter

To Top