Matchrapporter

Recap vecka 10 – Saints go marching on

Brett Carlsen/Getty Images

Vecka 10 innehöll en hel del jämna matcher som svängde fram och tillbaka, men även några utskåpningar och favoriter som räddade sig i sluttampen. Inte lika mycket fighting som vecka 9 dock. Här är redaktionens sammanfattning av matcherna.

Chargers – Jaguars 17 – 20

Ett mer bedrövligt slut på en match får man leta efter. Lagen turades om att ge bort bollen i ytterst avgörande tillfällen, för att snabbt därpå dra på sig en onödig flagga och skjuta sig själva i foten. Marquise Lee flaggades till exempel för att håna Chargers efter en incomplete passning. Matchen avgjordes efter en interception av Rivers, en flagga av Jaguars och en flagga av Chargers. Den sista bjöd på fem yards och matchens avgörande field goal hade inte nått fram från fem yards längre bort. Johan Lienzen (@lienzen) sammanfattade avslutningen på ett väldigt klokt sätt:

Vikings – Redskins 38 – 30

Redskins kunde inte följa upp den meriterande vinsten i Seattle senast när ett väldigt starkt Vikings kom på besök och ordnade 28 poäng i halvtid. Minnesota vann genom luften när Case Keenum fortsätter att spela sin bästa fotboll någonsin – han hade 4 TD för dagen. RB Rob Kelley utgick skadad för hemmalaget som snyggade till siffrorna i slutet, men det var inget snack om vilket av dessa två lag som går till slutspel.

Saints – Bills 47 – 10

Bills huvudtränare Sean McDermott har mött Saints många gånger under sin karriär som defensiv koordinator för Carolina Panthers. Men han har aldrig sett dom spela anfall på det här sättet. Trots 47 offensiva poäng av Saints passade lagets quarterback Drew Brees inte för en enda touchdown. Springspelet och försvaret är Saints ryggrad nu, och Brees är precis lika skärpt som vanligt när det behövs.

Sjunde raka segern för Saints gör dom till ett lag som på allvar blandar sig i diskussionen om vilket lag som ska gå till Super Bowl från NFC. Mark Ingram stod för tre touchdowns och hans fina spel tillsammans med rookien Alvin Kamara gör att experimentet med Adrian Peterson i början av säsongen ser alltmer märkligt ut.

Bills formkurva pekar åt rakt motsatt håll. Laget behöver ta sig en rejäl funderare på vad som förändrats så drastiskt till det sämre de senaste två veckorna.

Steelers – Colts 20 – 17

Pittsburgh kom undan med blotta förskräckelsen i Indianapolis och låg ett tag under med 17-3. Men i andra halvlek åt de sig närmare och närmare innan de avgjorde med ett sent field goal. WR Juju Smith-Schusters smekmånad fortsätter, idag hade han 97 yards och 1 TD, Antonio Brown hade bara 47 yards och 32 av dem kom på ett spel.  Under Mike Tomlins era har Steelers ofta spelat undermåligt borta mot lag som har ett negativt W/L ratio och samlat nästan lika många förluster som vinster. Steelers imponerade inte i går heller men fick ett absolut nödvändigt W med sig hem enligt devisen att bra lag vinner även när de spelar dåligt.

Formtoppen fortsätter för JuJu Smith-Schuster. Justin K. Aller/Getty Images.

Jets – Buccaneers 10 – 15

Ryan Fitzpatrick ledde Buccaneers i Jameis Winstons frånvaro och visade sina gamla lagkamrater i Jets att han fortfarande har lite krut i Amish-geväret. En tröst – touchdown av Jets med 38 sekunder kvar hyfsade till siffrorna men dessförinnan var det en uppvisning i ineffektivt anfallsspel. Skillnaden mellan lagen var att Buccaneers hade lite större framgång med sitt springspel och det var den främsta anledningen till att man lyckades skapa ihop en ledning med 9-3 efter tre torftiga fjärdedelar av matchen. När Fitzpatrick passade till Charles Sims för en touchdown med dryga sex minuter kvar av matchen var det avgjort.

Bengals – Titans 20 – 24

Titans visade upp ett bra springspel för första gången på länge. Kanske berodde det på att en frisk och fräsch Marcus Mariota – lagets quarterback – nu var betydligt mer delaktig i springspelet än han varit på ett tag. Det kan delvis bero på att Vontaze Burfict, linebacker i Bengals, lyckades bli utkastad från en match för femtioelfte gången i ordningen. Burficts bestraffning får anses vara riktigt hård men han betedde sig i vanlig ordning som en stor baby när han tvingades av planen. Demarco Murray i Titans stod för tre touchdowns – 18 av lagets 24 poäng.

Packers – Bears 23 – 16

Brett Hundley tog sin första vinst i NFL efter att Packers till stor del lyckades stoppa Bears främsta vapen – springspelet. När rookie-QB Mitchell Trubisky passade mer än tidigare kom också många snedträffar, även om han hade en del fina kast och något bra att jobba vidare på med nyförvärvet Inman på WR. Laget var femma i kategorin tappade passningar före matchen och det märktes, rookien fick inte den hjälp av sina mottagare han hade behövt. Matchen på Soldier Field var seg ganska länge, kvicknade till i fjärde kvarten men Packers utskällda försvar lyckades med markeringen och ”Pretty boy assasin” Trubisky hade inte kapaciteten att dyrka upp det.

Cowboys – Falcons 7 – 27

Det visades sig ganska tidigt att ett luggslitet Dallas inte hade mycket att hämta i Atlanta. Med LT Tyron Smith skadad och RB Ezekiel Elliott avstängd, en spelare som stått för en tredjedel av lagets totala yards, var offensiven påtagligt hämmad. Lägg därtill att den så viktiga linebackern Sean Lee fick lämna matchen med en hamstringskada, och Cowboys var körda även om matchen var jämn i första halvlek. Springspelsförsvaret är som natt och dag med Lee med eller inte med på plan. I mitten av den tredje kvarten började hemmalaget nöta ner Cowboys och fick igång sina anfallsvapen i Hooper, Hardy och Gabriel men inte direkt storstjärnan Jones. RB Coleman hade sin bästa match i år efter att Freeman lämnade skadad.

Dagens spelare i Atlanta var ändå DE Adrian Claiborn. Han hade sex sacks och två forced fumbles på Cowboys QB Dak Prescott, en till och han hade nått den före detta Chiefsförsvararen Derrick Thomas NFL-rekord. Smiths ersättare på LT, Chaz Green som började säsongen som LG men inte lyckades ta en startplats, hade en katastrofal match och bänkades till slut. Inför matchen hade Cowboys bara tillåtit 10 sacks, näst bäst i ligan, men Smith betydelse för OL är uppenbart gigantisk. Matt Ryan nådde 40 000 yards och han behövde 151 matcher på sig för att göra det, snabbast i NFL-historien. Det ger ett snitt på drygt 265 yards per match.

Browns – Lions 24 – 38

Gästande Browns gjorde ett tappert försökt att ta sin första seger för säsongen och öppnade piggt. Lions kom tillbaka i andra kvarten, sen gjorde Cleveland 14-7 i tredje innan hemmalaget motsvarade förhandstipsen och gick 21-0 för en seger de bara skulle ha. TE Ebron i Lions gjorde sin första TD för säsongen. Browns är nu det enda laget utan en seger efter att 49ers vann bottenmötet med Giants.

Övriga matcher

Patriots – Broncos 41 – 16

Texans – Rams 7 – 33

Giants – 49ers 21 – 31

Fotnot

Monday Night Football spelas mellan Panthers och Dolphins. Ravens, Chiefs, Eagles och Raiders var spellediga denna vecka.

Nyheter

To Top