Panthers

Panthers slog till med klubbrekord

I måndagsmatchen mellan Carolina Panthers och Miami Dolphins satte hemmalaget Panthers ett nytt klubbrekord i kategorin offensiva yards i en och samma match. Många höjde på ögonbrynen när Panthers bytte bort sin stjärnreceiver Kelvin Benjamin i de sista skälvande sekunderna inför bytes deadlinen, men kanske var det ett geniedrag. 

Det blev alltså inte bara en enkel 45-21 seger för ett formstarkt Panthers, utan även en historiskt bra offensiv insats. Det tidigare rekordet i Panthers 22-åriga historia var från säsongen 2011, då Panthers i förlustmatchen i Chicago mot Bears förflyttade sig totalt 543 yards offensivt. Under måndagskvällens möte med Miami Dolphins blev det 548 yards, alltså en putsning med 5 yards.

En orsak till att receivern Kelvin Benjamin byttes bort var för att få igång springspelet. General Managern, Marty Hurney, menade att utan den store receivern skulle laget ha mer snabbhet på planen. Syftet med att ha mer snabbhet på banan vara att det skulle tvinga motståndarna att öppna upp sin box mer och därmed skapa ytor för springspelet. Hittills, efter två matcher utan Benjamin, har Hurney fått rätt. I den första matchen, mot Falcons, sprang Panthers för 201 yards, och nu blev det 296 yards efter marken.

Mot Dolphins var det som vanligt Cam Newton som styrde och ställde. 254 yards och 4 TD i passningsspelet och Newton hade 95 egna rushing yards i springspelet. Rookien Christian McCaffrey hade inte producerat en enda rushing touchdown under säsongens åtta första matcher, nu har han sprungit in en vardera i de senaste två matcherna. Running backen, Jonathan Stewart gjorde sin bästa match för året och sprang för 110 yards medan receivern Devin Funchess hade 95 yards och 2 touchdowns som passmottagare.

För Carolina innebär segern att laget hakar på New Orelans Saints i den södra NFC divisionen. Hos Dolphins verkar proppen ha gått ur och nu har laget tre raka förluster och säsongen börja glida dem ur händerna.

 

Nyheter

To Top