Matchrapporter

Recap söndag v 15: Dubbla nollor och Chicago bäst i norr

Foto: Stacy Revere/Getty Images

Flera lag kunde säkra sina slutspelsplatser i vecka 15. Vi ger er några huvudrubriker från söndagens action i NFL.

Bears vs Packers 24 – 17

Innan matchen hade gästande Green Bay åtta raka segrar mot Bears i Chicago, men Bears dagar som slagpåse i NFC North är definitivt över. De underströk detta genom att vinna en match de länge kontrollerade mot en Aaron Rodgers som stundtals såg allmänt ointresserad ut.

Segern innebär att Chicago vinner divisionen för första gången sedan 2010. Man har även chansen på en extra bye week men då måste Saints eller Rams tappa matcher. Aaron Rodgers rekord med passningar utan en INT stannade vid 402 efter att en boll mot slutet av matchen studsat ur händerna på mottagaren och plockats upp den ständigt alerte Eddie Jackson, vilket ni kan se nedan.

Ravens vs Buccaneers 20 – 12

QB Lamar Jackson sprang för 95 yards och har nu sprungit för minst 70 yards i fyra av de fem senaste matcherna. Faktum är att hela Ravens är löpglada, inget lag sedan Steelers 1976 har sprungit så mycket som de gjort under en fem-matchersperiod och det har visat sig fungera bra. 

Matchen i sig var ingen skönhet men det var däremot vinsten för hemmalaget som nu sätter press på Steelers i divisionen, samtidigt som Browns faktiskt inte är helt avhängda för slutspelet efter sin tunga vinst över Broncos i Denver i lördags. För Buccaneers del innebär torsken att man kommer få en ”loosing season” då man nu står på 5-9 och HC Dirk Koetter hänger förmodligen löst.

Veckan nollor – Cowboys och Giants

Cowboys vs Colts 0 – 23

Cowboys kunde ha säkrat divisionen med en seger men hade svårt att komma igenom Colts duktiga försvar och inte minst den starka offensiva linjen. Men att de skulle bli nollade för första gången på hemmaplan sedan Bill Parcells var HC för femton år sedan var en högoddsare. Andrew Lucks och TY Hiltons samspel är en fröjd att se och Colts lyckades väldigt bra med sitt springspel där Marlon Mack hade två TD:s och flera tunga spel både i mitten och på utsidorna. Colts har näst minst tillåtna sacks och det märks, den offensiva linjen är guld värd och ska ha mycket cred i segern.

Giants vs Titans 0 – 17

Det här var förmodligen den blötaste matchen på schemat med en massa tappade bollar, det var till och med immigt på kamerornas linser. Men det hindrade inte RB Derek Henry från att följa upp fyra TD:s förra veckan med två nya idag och 170 yards. Han har nu 408 yards och sex TD:s på två veckor, gratulerar till dem som har honom i sina fantasylag. Giants, utan Odell Beckham Jr, var extremt bleka på hemmaplan och de minimala förhoppningarna om att nå slutspel från usla divisionen NFC East försvann med besked. Klippet nedan visar att en QB kan vara bra till många saker.

Vikings vs Dolphins 41 – 17

Hemmalaget, med sin nya OC Kevin Stefanski på sidlinjen, gick snabbt upp till 21-0 som senare blev till 21-17 innan Vikings återigen drog iväg mot slutet och vann komfortabelt. Springspelet var nyckeln till segern, Dalvin Cook såg pigg ut med sina 136 yards och två sexpoängare (karriärsbästa) och kompletterades väl av Latavius Murray som hade 68 yards och en TD. Minnesotas hopp om en Wild Card-plats lever vidare och det var på tiden att de fick en ordentlig seger i ryggen.

En udda statistiklinje från matchen var att Miami ett tag hade en 4th and 56 efter att QB Ryan Tannehill sackats för -8 och sen -33. En av få ljuspunkter för Dolphins ser ni nedan.

Raiders vs Bengals 16 – 30

Vi nöjer oss med ”Svenskkollen” från denna match som handlade mest om hemmalagets placering i vårens draft, vilket allt gör med Oakland nu för tiden. Raiders Daniel Carlson satte alla tre av sina field goals i förlusten mot Bengals. Det längsta var 50 yards och han hade även en extrapoäng som satt.

Jaguars vs Redskins 13 – 16

Skadedrabbade Washington startade Josh Johnsson på QB-positionen, hans första start på sju år. Matchen var tajt och avgjordes på ett FG med tre sekunder kvar. Det mest spännande var annars Jaguars 74 yards punt retur för TD som ni ser i klippet nedan. Efter vinsten är huvudstadslaget på 7-7 och fortfarande med en chans i divisionen efter Cowboys förlust, i alla fall på pappret. Jaguars mål resten av säsongen borde vara att rädda lite ansikte och HC Marrones jobb. 

Steelers vs Patriots 17 – 10

Efter Ravens vinst var Steelers tvungna att vinna mot Patriots för att behålla ledningen i AFC North. Patriotsseger hade inneburit att divisonen var klar, precis som vanligt, men slarvigt spel från gästerna och osedvanligt många flaggor innebär att Patriots nu förlorat två raka matcher. Att New England förlorar två raka i december har inte inträffat sedan 2002. Båda Hall of Fame-quarterbacksen i matchen hade under 90 i passer rating.

49ers vs Seahawks 26 – 23

Vid seger skulle Seahawks, kanske något oväntat med tanke på att snacket innan säsongen mest handlade om rebuild, nå slutspelet. Men San Francisco skulle visa sig bjuda upp till dans mot divisionsrivalen och var steget före stora delar av matchen. Det här var 49ers första seger över Seahawks på ganska exakt fem år och gör att Wild Card-racet i NFC tajtar till sig lite. Segern visar också att divisionsmatcher, speciellt mot slutet av säsongen, aldrig är en gimmick för favoriterna.

49ers första TD och kicker-veteranen Janikowskis tacklingsteknik nedan är värt en titt.

Övriga resultat 

Falcons vs Cardinals 40 – 14

Bills vs Lions 14 – 13

Rams vs Eagles 23 – 30

Noterbart

Atlantas QB Matt Ryan har nu 46 103 yards i karriären, mest av alla QB:s genom 11 säsonger. I segern över Arizona gick han om Peyton Manning som i sin tur ligger på andra plats före Dan Marino i den här statistiken.

MNF spelas mellan Saints och Panthers, i Charlotte.

Recap söndag v 15: Dubbla nollor och Chicago bäst i norr

Nyheter

To Top