Matchrapporter

Matchrapport: Steelers – Ravens

Steelers besegrade Ravens efter en tuff match. Försvarsspel och individuella misstag dominerade matchbilden. Under andra halvlek kollapsade Baltimores anfallsspel totalt vilket Pittsburgh utnyttjade.

I natt tog Pittsburgh Steelers sig an Baltimore Ravens. Två defensivt starka lag bäddade för en jämn och poängsnål match. Det blev delvis så. Inget av lagen lyckades transportera bollen effektivt uppför planen och båda QB togs ner många gånger. Det blev relativt mycket poäng på tavlan i relation till antalet offensiva yards och matchen slutade 31-24 till Steelers fördel.

Det var misstag som fällde Baltimore i den här matchen. Flera gånger tappade Ravens receivers viktiga bollar. Inte minst T.J. Houshmandzadeh med en minut kvar av matchen på fjärde down. Utöver det kastade Flacco en interception som sedan ledde till en touchdown, och det blev även resultatet efter en fumble av Rice.

Ett av matchens avgörande spel var när Steelers hade tredje down och 19 yards kvar. Då drog Roethlisberger iväg en lång boll som plockades ner av Antonio Brown. Spelet tog dem 58 yards framåt och till en touchdown efter det. Den tredje kvarten av den här matchen vill Ravens nog glömma, den slutade -4 i totala yards för dem.

Notera även att rikligt med straff delades ut i en match som var en smula slarvig. Steelers gick vidare med en hårsmån och de imponerade inte speciellt mycket. De kan tacka Ravens, som gör en katastrofal andra halvlek, för att de nu är vidare till nästa steg i slutspelet.