Raiders

Weckans West 2

Då var ännu en veckas matcher spelade och här går vi igenom alla matcherna inom AFC West, något kortfattat om allt det som hände mellan slantsingling och avblåsning. Denna gång är det vecka 2 det gäller

Dallas Cowboys 16 – 17 Kansas City Chiefs
Återigen en långt ifrån vacker match för Chiefs. De vann matchen i slutändan men det blev onödigt spännande. Detta var en match som båda lagen ”borde” vinna för att lättare nå slutspelet. Chiefs fick det längsta strået och Cowboys fick återvända till Dallas med en svidande förlust.

chiefs_2013Matchen började med att Alex Smith sprang i de två första spelen. Ju längre matchen led fick vi se än mer springande från honom, och avslutade matchen med 57 yards på marken. Inför matchen skrev vi på NFL Supporter att Chiefs måste våga kasta bollar djupt, men det var snålt med det. Istället fortsatte Chiefs och Smith att kasta korta bollar. Det är svårt att veta om det är gameplan eller att Smith helt enkelt inte gillar att kasta bollen längre än 10 yards. Lite väl konservativ och försiktig ibland. Det var också tydligt att Andy Reid hatar att springa bollen, han har en grym spelare i Jamaal Charles som inte får det utrymme han förtjänar. Slöseri på talang! Även denna match så spelade försvaret riktigt bra fotboll, håller man Cowboys till enbart 16 poäng gör man en bra match. Chiefs hade uppenbara problem att hantera Dez Bryant, men annars gjorde man nästan allting rätt. De litar enormt på sin farliga pass-rush. Precis som mot Jaguars så spelade de med tight coverage, en safety nära linjen och på så sätt utmanade motståndarna att kasta bollen. Därför kastade Dallas bollen 42 gånger och sprang den bara 14. Chiefs aggressiva spelplan fungerade alldeles utmärkt och man hade kontroll på spelet.

Matchens utropstecken! Man är ju lite svag för de ouppmärksammade spelarna. Dustin Colquitt, punter i Chiefs, klev in på planen sju gånger. Av sina sju punts hamnade 6 av dem innanför 20-yardslinjen. En av dem hamnade 1 yard från end zone, men efter en flagga på spelet fick bollen flyttas fram. Det är betydligt svårare att behöva börja sin drive från egen 5-yardslinje, vilket Cowboys om och om igen tvingades till.

San Diego Chargers 33 – 30 Philadelphia Eagles
Chargers klev in i ett laddat Philadelphia helt borträknade. Det skulle bli en uppvisning på hemmaplan för Eagles och en total utskåpning. Men det blev helt annorlunda, tack vore lysande spel från Philip Rivers, QB i Chargers.

chargers_2013Som sagt, Eagles snabba no-huddle skulle förödmjuka Chargers. På sätt och vis så straffade det åtminstone försvaret, Eagles lyckades trots allt samla på sig 30 poäng. Men Chargers, ledda av en storspelande Philip Rivers, höll hela tiden jämna steg. Offensivt gjorde de det mesta rätt. De sprang bollen bestämt och lyckades med sina passningar. De betade av yards efter yards utan att försöka tvinga de stora spelen. De utnyttjade sina pålitliga spelare, framförallt Antonio Gates (TE), i kritiska situationer. Därmed höll de Eagles anfall på sidlinjen vilket gav det egna försvaret välbehövlig vila. De gav över bollen till Eagles två gånger med fumbles, varav en var enormt klantig 2 yards ifrån en touchdown av tidigare nämnda Gates. Förutom två fumbles och enbart en punt, så tog man poäng på alla sina drives. Det var en imponerande uppvisning av de respektive lagens anfall, och därför även en rolig match att titta på. Den var spännande ända in i slutsekunderna och avgjordes med ett 41 yards långt field goal av Nick Novak.

Matchens utropstecken! Denna gång rör det sig om skadan på stackars Malcom Floyd, wide receiver i Chargers. Han klämdes mellan två tacklande spelare och föll sedan handlöst till marken. Det såg ut att kunna vara en nackskada så all möjlig försiktighets vidtogs. Utlåtanden efter matchen är att det inte är en allvarlig skada, men vi väntar på et andra utlåtande innan vi vet säkert. Skrämmande påminnelse om sportens risker.

Jacksonville Jaguars 9 – 19 Oakland Raiders
Det var ingen vacker match det här, i stark konkurrens med Jets – Patriots om veckans tråkigaste möte. Inget av lagen spelade vidare bra eller övertygande, mycket misstag på båda sidor om bollen och en poängfattighet som mer berodde på dåligt offensivt spel än dominant defensiv. Raiders fick sin vinst med någorlunda kontroll på tillställningen, men såg svagare ut än mot Colts vecka 1.

raiders_2013Det började ändå bra. Raiders försvar klev in och stoppade Jaguars direkt. Därefter får de en lång puntreturn av Taiwan Jones, för att sedan bestämt trampa in i endzone för matchens första, och enda av Raiders, touchdown. Men därefter gick allt sämre. Även om försvaren faktiskt gjorde en okej match, pressade sina QBs och täckte sina receivers, så var det en uppenbart svaga anfall från båda lagen. Det som däremot fungerade väldigt lovande för Raiders var Darren McFadden, running back. Han sprang för 129 yards och såg ut att vara i bättre form än senast. Totalt sprang Raiders för hela 226 yards och leder därmed NFL i rushing yards. Den ihopplåstrade offensiva linjen skapade stundtals enorma hål att springa i. Men Raiders hade en del till sin fördel. Jaguars anfall var utan Blaine Gabbert (QB), Justin Blackmon (WR), Mercedes Lewis (TE) och fick Maurice Jones-Drew (RB) skadad tidigt i matchen. Med ett redan uttömt anfall blir det ännu svårare att tappa sina bästa spelare på fyra positioner. Dessutom så drog Jaguars på sig 70 yards i penalties, vilket ofta hjälpte Raiders ur tuffa situationer. Defensivt gjorde Raiders en bra match, men det är svårt att ge dem för mycket beröm när anfallet de mötte var så kast. Men det var imponerande att se de stå emot springspelet så bra och att man fick in så många sacks (5) från så många olika spelare (5). Bra playcalling av Jason Tarver, defensiv koordinator.

Matchens utropstecken! En enormt vacker tackling av veteranen Charles Woodson för att stoppa en annars säker touchdown. Han hoppar över två spelare och lyckas dra ner den starka Maurice Jones-Drew bara några få yards från end zone. Gammal är äldst ibland! Kan ses här (ursäkta en dålig video)!

Denver Broncos 41 – 23 New York Giants
The Manning Bowl! Matchen mellan de två bröderna Eli och Peyton Manning avslutades precis som man kunde vänta sig, att storebror visade vem som är herren på täppan i familjen. Det var återigen en imponerande uppvisning av Broncos, som onekligen stärker tron att deras säsong fortsätter in i februari.

broncos_2013Matchen började förvånansvärt trögt med två så potenta anfall. Det var bara 3 poäng på tavlan efter första kvarten, 19 efter första halvleken men sen rann det till ordentligt och till slut var det hela 65 poäng gjorda. Inför matchen skrev vi att Giants behövde hålla nere poängen för att slippa hänga med Broncos i en shoot out. Man gjorde det ändå ganska bra, men när de väl var tvungna att jaga och försöka hänga på så tappade de totalt. Även om Eli Mannings interceptions kanske inte enbart är hans fel, framförallt den som klackades upp, så var det precis dit Broncos ville ha matchen. Man vet att Eli ibland slarvar och kastar bollar till fel lag, pressa honom att tvinga passningar och försöka tvinga fram poäng, så har man skapat chanser att utnyttja det. Den andra Manning, storebror Peyton, behövde inte kasta 6 touchdowns som senast, denna gång räckte det med två. Det var nämligen fart i springspelet, mer specifikt i benen på Knowshon Moreno. Om Broncos får ett ordentligt springspel så de kan mjölka klockan vid behov och avlasta Peyton från att behöva bära hela laget på sina axlar, blir de ännu svårare att möta än vad de redan är. Efter två matcher har de producerat hela 90 poäng, det är helt galet! AFC – Passar er!

Matchens utropstecken! Årets första puntreturn för en touchdown är registrerad och tillskriven Trindon Holliday i Broncos. Det var de poäng som verkligen innebar att matchen var avgjord då Broncos klev upp i en 22 poängs ledning efter det. Efter att han låtit bollen studsa två gånger tar han emot den och exploderar till andra sidan planen. Riktigt snygga förflyttningar, juke moves och snabba fötter.

Ställningen i AFC West
Denver Broncos 2 – 0 – 0
Kansas City Cheifs 2 – 0 – 0
San Diego Chargers 1 – 1 – 0
Oakland Raiders 1 – 1 – 0

Det får summera den andra veckan. Det är Broncos som har rodret än så länge men med bra spel från både Chiefs och Chargers så verkar det kunna bli en väldigt spännande division trots allt. Raiders har mer att bevisa för att kunna få vara med och slåss om annat än den sista platsen. Men det är spännande. Nästa vecka blir det första rivalmötet inom divisionen när Raiders åker till Broncos och hälsar på. För att ladda ordentligt inför de matcherna, kika in på bloggen under helgen!

Nyheter

To Top