Raiders

Pejl på positionen – Defensive tackle

Här på Piratbloggen ska vi gå igenom de olika positionsgrupperna och hur Raiders eventuellt kan tänkas gå vidare med dem. Med en full draft och enorma pengar att spendera finns det många alternativ på samtliga positioner.

Förra artikeln behandlade yttersidorna på den defensiva linjen. Den här gången går vi in än mer centralt och koncentrerar oss på de tyngsta spelarna – defensive tackle.

Vilka har vi idag?
Stacy McGee
Daniel Muir

Pat Sims och Vance Walker var två spelare som i fjol signerade varsitt årskontrakt. Båda startade och är båda bättre än Raiders nuvarande alternativ. När Sims var skadad spelade blandade och gav hans ersättare. Det finns ingen stabilitet på positionen och det är ett av Raiders största behov att åtgärda.

Varken McGee eller Muir kan förväntas starta. I McGee kan det finnas en spelare, men den spelaren är gömd bakom dålig teknik och oerfarenhet. De båda kan eventuellt roteras in under matcher men ingen av dem är ett svar på positionen.

Vad händer nu?
Raiders måste hitta två tackles som kan starta för dem. Det finns visst djup i draften och jag tror att Raiders kommer ha möjlighet att hitta en startande spelare där. Men det behövs också veteraner som kan kliva in.

Jag tror att Raiders kommer försöka omsignera Sims och Walker. Både två gjorde ett tillräckligt bra jobb i fjol, men de led av bristen på djup på positionen. En tackle ska inte förväntas spela varje snap. Det är en tunn grupp tackles på den öppna marknaden, så Raiders får hoppas att Walker och Sims gillar Californias bukt.

Vilka är alternativen?

Om vi frångår Walker och Sims finns det ytterligare lite spelare på den öppna marknaden. Det största namnet i år är Henry Melton från Bears. Han har framtiden för sig och har imponerat i Chicago. Hela deras försvar kollapsade efter hans skada i fjol. Just Miltons skada gör honom också till lite av en chansning. Han kommer kräva ett stort kontrakt och mycket kommer ligga i händerna på lagens doktorer.

Randy Starks eller Paul Soliai – någon av dem kommer lämna Dolphins. Soliai är en av ligans bästa tackles på att stoppa springspelet. En stoppkloss centralt. Starks är sämre mot springspelet men betydligt vassare än Soliai i att pressa quarterbacken. Båda två är över 30 år och kommer kräva stora pengar. Men de är intressanta alternativ.

I draften finns möjlighet för Raiders att hitta en spelare. Flera av de lag som utnyttjar 4-3-försvar har andra behov att attackera i första rundan än defensive tackle. Jag hoppas därför att någon av de två mest passande namnen faller till Raiders i andra rundan.

Aaron Donald är min favorit på positionen, men kommer han verkligen falla så långt? Fantastisk säsong och minst lika bra combine. Han är snabb i steget, har starka händer och är en penetrerande tackle i. Stora, starka Ra’Shede Hageman kan däremot mycket väl falla. Ett fysiskt monster på 6’6’’ och 311 lbs som äter upp svaga linjespelare.

Sist ut är Stephon Tuitt som har enorm potential. Han har fortfarande en bit kvar att utvecklas innan han är en färdig spelare. Han kommer från college tidigt och har missat tid med skada. Därför är Tuitt en svår spelare att utvärdera, det är svårt att hitta konsekventa svagheter och styrkor. Men han har blixtrat till, framförallt 2012, och har kroppen att dominera i NFL.

Vilka har vi då 2014?
Om man får hoppas så får Raiders antingen Aaron Donald eller Ra’Shede Hageman i draften. Lyckas de också signa en veteran som Henry Milton är det en väldigt spännande position. Troligen ser vi antingen Walker eller Sims längs med linjen och en tackle från draften. Milton kommer kräva ett för stort kontrakt för att Reggie vill signera honom.

Nyheter

To Top