Raiders

Pejl på positionen – Defensive end

Här på Piratbloggen ska vi gå igenom de olika positionsgrupperna och hur Raiders eventuellt kan tänkas gå vidare med dem. Med en full draft och enorma pengar att spendera finns det många alternativ på samtliga positioner.

Vi har tidigare gått igenom samtliga offensiva positioner, nu är det dags att grotta ner oss i försvaret. Vi börjar med Raiders största hål – defensive end.

Vilka har vi idag?
Jack Crawford
Ryan Robinson

Varken Crawford eller Robinson hade spelat förra året om de varit tvungna att förtjäna sin plats. De fick hoppa in när linjen var skadad och de var tydligt ute på djupt vatten. Ingen av dem är redo att starta i år.

Fjolårets sackledare Lamarr Houston är numer en free agent, vilket gör att det inte finns en enda vettig defensive end kvar i truppen. Också med utgått kontrakt är Jason Hunter, som var fjärde sämst av alla ends i ett 4-3-försvar enligt PFF. Han kan återvända som rotationsspelare, vilket han är bättre lämpad för.

Vad händer nu?
Först ut är kontraktsförhandlingar med Lamarr Houston. Hans lönekrav är det stora hindret. Enligt egen utsago tror han inte att han återvänder, även om Raiders säger att de vill ha honom. Han är egentligen mer lämpad i ett 3-4-system, som en av ligans bästa defensive end mot springspelet.

Det är akut att hitta en vettig defensive end, utan tvekan Raiders största prioritering. Även om Houston återvänder måste de hitta en på motsatt sida. Om han inte återvänder, behövs två spelare som kan komma in och påverka. Här kommer Raiders jobba med att hitta spelare både i free agency och i draften.

Vilka är alternativen?

Det finns en hel del bra spelare på den öppna marknaden. Greg Hardy från Panthers leder en skara av riktigt starka, påverkande spelare. Vad sägs om Michael Johnson, Michael Bennett eller Justin Tuck. Alla dessa spelare vill ha stora kontrakt, men med en så bred marknad har lagen mer förhandlingsutrymme än spelarna.

Om Raiders funderar på att signera Houston får de tänka på hur mycket mer som skulle behövas för Hardy eller Johnson. Är det en liten skvätt till är de senare betydligt bättre lämpade än Houston.

Det räcker dock inte med bara en spelare. Jag skulle, kontroversiellt nog, gärna se Matt Shaughnessy återvända. Han är tillräckligt bra för att starta även om han är långt ifrån bäst på positionen. Raiders behöver en rejäl playmaker på ena och en spelare som inte är en total flopp på andra sidan. Hardy – Shaughnessy skulle jag godkänna.

I draften kommer Raiders troligen få det svårt. Clowney är det stora namnet men kommer han vara kvar när Raiders väljer? Innan deras val i andra rundan har troligen Kony Ealy och Dee Ford försvunnit. Efter dem är det inte många kvar som jag tror lockar. Någon i rundorna 3-5 kommer de plocka in, men det är ingen som kommer kunna bidra direkt.

Vilka har vi då 2014?
Troligen kommer det vara två veteraner som startar i höst. Raiders behöver åtminstone se till att de har två startdugliga veteraner när de går in i draften. Det finns nämligen en stor risk att de inte hittar en starter där. Får de Clowney eller unga Ealy kan det dessutom vara bra med etablerade veteraner som kan visa hur det ska gå till.

Nyheter

To Top