Bengals

Brutalt AFC North-möte

Matcherna mellan Pittsburgh Steelers och Cincinnati Bengals har på senare år vuxit ut och blivit riktiga hatmöten. Ofta har det haglat av flagor, böter och skador. Nattens möte i Monday Night Football var inget undantag. 

Bengals dominerade i den första halvlek och ledde som mest med 17-0, men Pittsburgh kom tillbaks och kunde avgöra med ett field goal i slutsekunderna. Slutresultatet skrevs till 23-20 till gästande Steelers, som nu har vunnit sex raka möten med Bengals.

Matchen kommer annars bli ihågkommen av andra orsaker. Tidigt i matchen gick Steelers viktige linebacker Ryan Shazier i med huvudet före i en tackling. Shazier föll omedelbart till marken, tog sig för ryggen och signalerade att något var fel. Under tiden som han låg på planen så rörde Ryan Shazier inte på sina ben och han förstes i ambulans till en traumaklinik i Cincinnati med en befarad ryggradsskada.

Även Bengals fick se en linebacker föras av planen på en spineboard. Vontze Burfict befann sig på andra sidan en ful tackling när Steelers rookie receiver JuJu Smith-Schuster i ett blockförsök träffade huvud mot huvud. Smith-Schuster ställde sig sedan över Burfict och sa några väl valda ord, rookien fick två flaggor i sekvensen och riskerar böter.

https://twitter.com/blitzburgnation/status/937917731936010240

På tal om flaggor så satte Cincinnati Bengals ett nytt franchise rekord när det gäller penalty-yards med 173 st fördelat på 13 flaggor. Ett recept som inte fungerar när ett så bra lag som Pittsburgh kommer på besök. Fulast av dessa var George Ilokas tackling på Antonio Brown, ett spel där Brown plockade ned en touchdown som kvitterade matchen.

Pittsburgh Steelers tog sig med segern upp till 10-2 och har snart säkrat divisionssegern. Förlusten för Bengals innebär att laget nu är 5-7 och två matcher efter den sista wild card-platsen, där divisionsrivalen Baltimore Ravens just nu sitter med sina 7-5. Just Ravens är också Steelers nästa motståndare, kommande söndagsnatt, och det blir till att återhämta sig fort efter denna mangling. Om Ryan Shazier finns med på planen då skulle förvåna de flesta, men vi hoppas att vi under veckan får goda nyheter om både Shazier och Burficts skadeläge.

Nyheter

To Top