Krönika

Divisional Round – bättre än Super Bowl

Foto: Jamie Squire/Getty Images

Ni vet hur det brukar vara i Fotbolls-VM – att kvartsfinalerna ofta blir de bästa matcherna med det häftigaste spelet och den största dramatiken.

Så är det med Divisional Round för min del, det är nu de bästa matcherna spelas.

Visst, många ser såklart fram emot Super Bowl och så även jag, men det är ändå bara en match och slutpunkten på säsongen vilket innebär en ökenvandring fram till när sommaren överger sig till hösten. Efter Divisional har vi ändå fortfarande tre matcher att se fram emot, efter Super Bowl har vi ett svart hål att se fram emot.

Dessutom är Super Bowl ett spektakel med allsköns bandvagnsfans och en evig pausunderhållning som jag inte har mycket till övers för. Spelet och dramat på plan och på sidlinjen är varför jag tittar, och det är prime time för det nu till helgen.

Det är nu som det fortfarande är fyra heta möten och vidöppet om vilka som når Super Bowl som jag tycker det är som allra mest spännande. I år fanns inget lag som backade sig in i slutspelet som det varit tidigare, därför var Wild Card-omgången bättre än vanligt med egentligen bara Texans som aldrig kom in i matchen.

Men de årgångar det har kommit med svajiga lag i den första slutspelsomgången, har de sållats bort till Divisional och det känns som att alla lag ”bör” vara där i vecka 19. Årets slutspel är det bästa på ett bra tag där det kändes som att egentligen alla Wild Card-lag kunde gå hela vägen, även om det är väldigt sällsynt att det sker.

En annan undring inför helgen är om de vanligtvis poängproducerande lagen Rams, Chiefs och Saints kommer kunna sätta upp många poäng på tavlan. Av tradition kan poängen ofta gå ner i slutspelet och årets Wild Card-omgång bekräftade den bilden. Laget som gjorde flest poäng var Dallas med sina 24.

Det visade sig också att divisionsseger och hemmaplansfördel inte alltid väger så tungt när slutspelet tar vid, återigen var Dallas laget som stack ut när de var den enda divisionssegrare som överlevde Wild Card. Bears, Ravens och Texans föll alla på hemmaplan. Håller bortaplanslagen i det här får vi alltså Cowboys mot Eagles och Colts mot Chargers i Conference championship. Det vore en sensation utan dess like, men väl en häftig sådan.

Oavsett utgången av matcherna – det är Divisional Round som är den tyngsta helgen i slutspelet. Det är nu NFL står på sin spets – i min bok.

Divisional Round – bättre än Super Bowl

Nyheter

To Top