Fantasy

Veckans Fantasy: Nu eller aldrig för Maclin

Varje vecka kommer jag att skriva några nyheter som jag anser vara aktuella inför antingen kommande omgång eller för säsongen i allmänt. Denna veckan tittar vi på vilka spelare du inte får missa att starta till helgen.

Inför varje söndag läser jag igenom flera av de så kallade experternas texter och bildar mig en egen uppfattning om vad jag anser vara bäst. Huvudfokus för mig är: vad har spelaren gjort innan? vem är hans lagkamrater? några skador bland medspelare eller motspelare som kan påverka? vem är motståndare? Denna vecka kommer jag inte ge er de självklara spelarna, utan spelare som ligger på gränsen till att vara startspelare i en 10-12-mannaliga.

Vem ska man starta denna vecka då?
Quarterbacks
Andy Dalton: Han ligger ungefär där man förväntade att han skulle ligga(just nu på 11:e plats bland quarterbacks). Dalton har 67,4% när det gäller att hitta rätt med bollarna och om säsongen skulle sluta nu så skulle det vara den högsta siffran i hans karriär. Han har legat på  17, 19, 10, 14, 22, och 20 poäng under de inledande omgångarna, vilket är helt okej. Dalton har endast gjort sex touchdowns och det är just oförmågan att göra touchdowns som påverkat hans fantasypoäng. Denna vecka möter han dock Cleveland Browns som är det sämsta laget i NFL. Endast Lions har släppt till fler fantasypoäng till quarterbacks än vad Browns har och lägg till att det finns en chans att Eifert gör comeback.

Kirk Cousins: Möter Lions som släpper till flest antal fantasypoäng mot quarterbacks. Förra veckan lät man alltså Keenum kasta för 321 yards och tre touchdowns. Då vet man att ens försvar inte är någon höjdare. Cousins har inte kommit över 20 poäng tidigare under säsongen men det skulle förvåna mig mycket om han inte gör det i denna match.

Runningbacks
Jacquizz Rodgers: Mannen med det fantastiska förnamnet har tagit chansen när han väl fick den i förra matchen och fick ihop 129 yards tillslut. Denna veckan möter man 49ers och precis som jag skrev för några veckor sedan, så får alla lag som möter 49ers fler chanser på sig på grund att Chip Kellys snabba spel. Det har verkligen visat sig för de runningbacksen som mött 49ers de tre senaste veckorna:  Lesean McCoy var den näst bästa runningbacken förra veckan, David Johnson var den bästa veckan innan och för tre veckor sedan var Zeke Elliott näst bäst.

Spencer Ware: Jag gissar på att du sitter på både Ware och Charles. Är du i valet och kvalet om vem du ska starta så läs detta. Trots att Jamaal Charles var skadefri förra veckan så var det Ware som spelade majoriteten av matchen och han gjorde det riktigt bra. Chiefs huvudtränare Andy Reid har gått ut och sagt att Charles fortfarande inte är redo för att ta större delen av speltiden och därför bör du starta Ware över honom.

Wide receivers:
Jeremy Maclin: Även om Maclin inte har övertygat än så länge så bör han startas när man möter New Orleans Saints denna vecka. Saints har släppt till näst flest yards av alla i hela NFL och nu har man dessutom tappat flera av sina startmän. Maclin får inte en bättre chans att skrapa ihop många fantasypoäng än denna vecka.

Julian Edelman: Är kanske den spelaren som jublar mest i Patriots för att Brady har kommit tillbaka. I Bradys två matcher så är det just Edelman som fått flest bollar kastade mot sig. Tyvärr har inte Edelman kunnat ta vara på det särskilt bra då han samlat på sig 3,50 och 3,80 poäng på de två matcherna. Det kan bero på att han spelar halvskadad och han är fortfarande osäker till spel på söndag. Edelman har en extremt bra matchup då han mestadels kommer att ställas mot Sean Davis i Steelers som är rankad på 99e plats av 112 cover corners i hela NFL.

Julius Thomas har chanser att leverera ordentligt denna vecka.(Foto: Sam Greenwood/Getty Images)

Julius Thomas har chanser att leverera ordentligt denna vecka.(Foto: Sam Greenwood/Getty Images)

Tight end:
Julius Thomas: Gjorde en bra första match för säsongen men har efter det varit halvskadad och sett sådär ut. Men precis som Maclin så får han inte en mycket bättre chans att samla ihop fantasypoäng än just mot Raiders. Det är nämligen bara två lag som släpper till mer poäng till tightends än vad Oakland gör.

Några övriga notiser:

  • LeSean McCoy är skadad och Mike Gilleslee förväntas starta för Bills. Gilleslee har sett bra ut när han fått chansen, så han är en given start om ni har honom.
  • Odell Beckham Jr har vaknat. Denna vecka möter han dessutom LA Rams som är det laget som gett upp flest yards till wide recievers i hela ligan. Beckham bör dominera.
  • Jag trodde att Derrick Henry skulle kunna ta över rollen som nummer ett i Titans. Det har inte gått så bra eftersom DeMarco Murray har sett fantastisk ut. Förvänta er en fin match från Murray denna helg också då han möter Colts som släppt över 100 yards till runningbacks i fem av sex matcher denna säsong.
  • Precis som McCoy så skadade Carlos Hyde sig förra matchen. Den gamla Gamecockstjärnan Mike Davis ser ut att få sin första riktiga start i NFL och det ska bli väldigt spännande att se vad han går för i NFL. Gillade honom i College.

Nyheter

To Top