Prospect

Travis Etienne (RB, Clemson), NFL Draft 2021

Travis Etienne

RB, Clemson

Uppdaterad: 2021-04-30 05:21

Draftad av: Jacksonville Jaguars (Runda: 1, Plats: 25)

Genomsnittligt betyg: 83 (3)

Vikt: 92 kg
Längd: 178 cmLasses omdöme (83): Känns som han har dominerat på college hur länge som helst och känns även som att han stundtals gick lite på halvfart sitt sista år. Men en Etienne på halvfart var bättre än de flesta andra RB?s oavsett. Sen kan det mer ha att göra med att han utvecklade andra delar av sitt spel (pass) och sattas i andra situationer än de han vanligtvis dominerar och det är såklart bra för hans NFL-aktie. Och missförstå mig rätt, Etienne var fortfarande dominerande i de flesta matcherna förra året. Har säker skrivit atlet om hälften av de jag bedömt men kan inte skippa det här och skulle det varit en Combine är jag övertygad att han hade haft riktigt fina resultat i både jämfota och höjd då han ser ut att flyga fram med sin spänst. Lägg där till hans speed och acceleration som kanske är hans främsta egenskap så är förutsättningarna underbara. Man verkligen ser hur han växlar upp på extremt korta sträckor och det är hopplöst att hänga med honom om man missar första tacklingen. Då ska man få mer honom på första också, kort och kompakt med väldigt fin balans lägger till ytterligare en svårhetsgrad för försvaret. Så är det dags för gräddet på moset, Etienne och Clemson har verkligen nött in honom som passmotagare det sista året och det är svårt att inte studsa iväg till Alvin Kamara i tankarna. Om jag skulle plocka fram något negativt så måste det vara att han ibland ser ut att missa ganska tydliga hål och öppna ytor, måste lyfta sin blick och se vad som finns. Starka ben men överkroppen kanske måste bli aningen starkare för nästa steg också.

Magnus omdöme (86): Varit fenomenal under åren på Clemson och konstant legat på nivå med de allra främsta på college, dock var 2020 lite sämre än vad han skämt bort oss med. Har över 6000 yards och 78 touchdowns på sina fyra säsonger, vansinnigt starkt. Är en komplett spelare som kan göra allt och därmed vara inne hela tiden. Explosiv, stark, snabb och en förmåga att växla tempo. Ser fältet och har blick för vart luckor kommer uppstå, det i kombination med tålamodet och tilliten till sin egen förmåga är häftigt. Speed för att ta sig runt på utsidan och kraft för att springa mellan tackles. Fina fötter och starka fotleder, ger cuts som skär i försvaret. Står upp emot tacklingar och kan accelerera ut ur kontakt. Som receiver är han kompetent, kan springa routes och relativt bra händer. I pass protection har han ibland lite svårt när han ska upptäcka en blitz, inte satts på allt för stora prov. Har varit hårt matchad under sina fyra säsonger, det tillsammans med att det gick lite nedåt senaste säsongen kan nog vara ett litet frågetecken.

Richards omdöme (81): Liknas vid Alvin Kamara och förstår det. Bäst som receiver med naturliga händer, bra routes och farlig på öppen plan. Skakar bort tacklare, snabb och svårstoppad om försvararen inte kommer rakt mot honom. Explosiv nog att skapa stora spel. Bra som runner också, hittar hålen och tar dem med. Hade önskat en mer fysisk dimension, sänker sällan axeln för stora smällar eller springa över någon. Stoppas för lätt av första man vid möte i hålet. Ska därför användas i ett outside zone, stretch-spel mot utsidan där han kan lurpassa i sidleds tills hålet öppnar sig och då attackera för stora spel.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Travis Etienne (RB, Clemson), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top