Prospect

Christian Barmore (DL, Alabama), NFL Draft 2021

Christian Barmore

DL, Alabama

Uppdaterad: 2021-05-01 01:55

Draftad av: New England Patriots (Runda: 2, Plats: 38)

Genomsnittligt betyg: 84 (4)

Vikt: 140 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (86): En björn i mitten av Alabamas defense. Stor och kvick med fina fötter och snabb reaktionstid när han ska komma av block och göra tacklingen. Känslan är att vi pratar om en nose tackle-typ som ska vara ett bowlingklot på insidan. Kanske passar bäst som en 1-tech i en fyrfront eller den DE i en trefront. Ser lite Dontari Poe i honom. En mycket effektiv rusher när han får en mot en, ofta dubblad. Är ändå bra på det mesta och jag tror att han är kapabel att äta blocks och göra tacklingar mot spring och rusha från insidan på passningsspel.

Lasses omdöme (81): Saknade länge den dominerande linjespelaren som alltid Bama verkar ha. I slutet av säsongen tog Barmore den rollen. Gillar mycket av det jag såg men framförallt potentialen men har sett många helt flyga iväg efter ett par riktigt fina matcher, jag vill ha mer av den varan oftare. Kvick rusher på insidan som ofta vinner en mot en. Inget nonsens, aggressivt rakt igenom och närmaste vägen till QB med bra power, aktiva händer och oväntat smidiga höfter igenom hålen. Fin swim och rip move men tycker han använder dem för sällan. Ganska trög reaktion på snap och känns inte direkt explosiv varken emot spring eller pass. Mot spring önskar jag mer med tanke på hans potential. Kan täppa igen hål men har det tufft mot bullrush även en mot en och blir för lätt driven bakåt. För att vara så stor så ser han inte vidare stark ut i sitt spel. Behöver hålla fokus igenom hela matchen och inte bara när han får jaga QB. Just nu är han bara en pass rusher som är hungrig på QB, måste framförallt lära sig att förstå spring, jobba på sin teknik och bli starkare. Han har all potential att bli allt det och lite till, men behöver bra coaching som även kan motivera honom.

Magnus omdöme (85): Inför säsongen funderades det på vilket defensiv linjeman som skulle kliva fram och bli en superstjärna, på sedvanligt Alabama-vis. Det blev Christian Barmore. Kraftfull och stark DT som är duktig på att använda power för att slå hål på den offensiva linjen. Kraftfulla armar och händer. Är atletisk för sin storlek och kan verkligen omvandla fart till tyngd. Jobbar med lätta fötter och rör sig smidigt . Skicklig på att ta sig igenom trånga utrymmen och har mjukheten att vrida sig runt. Inte speciellt mycket speltid, bara två säsonger där 2020 är enda året som riktig starter, då hade han också en knäskada som hindrade i början av året. Har en hel del att utveckla rent tekniskt, kan lägga till med fler moves. Varit lite ojämn och upp och ned, men vassa toppar. Blir viktigt när motståndet håller högre klass. I springspelet håller han med styrka och kompakta kropp, sin position. Hanterar dubbelteam. Men den riktiga uppsidan är som passrusher, explosiviteten och styrkan gör honom speciellt. 8 sacks 2020, och blir han mer slipad tekniskt så blir han väldigt svår att handskas med.

Richards omdöme (83): Årets klart bästa DT, som exploderade upp på draftbrädorna efter riktigt fina matcher i slutspelet. Växte hela tiden under året och märks att han blivit bättre med ökad speltid. Startade säsongen lite seg, då med bara en start i ryggsäcken och fräsch från en knäskada. Han är extremt stark och kraftfull, det är utgångspunkten i hans spel. Visar också bra händer och explosivitet ur sin stance, men för inkonsekvent än så länge. Kommer ibland upp för högt och tappar kraft, och har svårt att kontra när han förlorar. Bra mot spring, pluggar sitt hål och är följsam i stretch-spel. Kan stå pall mot double om han kommer rätt direkt, men förlorar också en del eftersom han inte träffar med händerna i sin punch. Mot pass har han aktiva händer och ett par tekniker han gillar (swim, push-pull) men behöver bli mer teknisk där. Finns potential och personligen är jag alltid förtjust i DTs från Alabama.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Christian Barmore (DL, Alabama), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top