Prospect

Liam Eichenberg (OT, Notre Dame), NFL Draft 2021

Liam Eichenberg

OT, Notre Dame

Uppdaterad: 2021-05-01 01:57

Draftad av: Miami Dolphins (Runda: 2, Plats: 42)

Genomsnittligt betyg: 82 (3)

Vikt: 138 kg
Längd: 198 cmMattias omdöme (83): Lång men relativt tunn tackle som slår mig som något av en finesslirare. Han är relativt passiv och jobbar med sin balans och vältajmade punches. Läser spelet väldigt bra efter visslan och plockade upp Clemsons stunts och liknande med enkelhet. Väldigt närvarande spelare som checkar av och håller koll omkring sig hela tiden. Välcoachad och stabil. Spelar med fin teknik även i springblockering och kan verkligen få kroppen bakom ibland och köra över folk. Framförallt låser han fast och släpper inte taget. Får vara lite försiktig att slänga sig för aggressivt in i sin punch ibland, på Notre Dame gillar de att coacha two-handed punches, även McGlinchey gjorde det, men om du gör det regelbundet mot en pass rusher i NFL kommer det bli utnyttjat. Eichenberg är bra redan nu men frågan är väl hur högt hans tak är.

Lasses omdöme (83): Kommer från en fantastisk linje i Notre Dame där alla har en framtid i NFL. Bäst på den linjen med massa rutin är Liam. Oerhört trygg och säker i allt han gör. Låter konstigt men en framtida LT i NFL som kanske är som bäst i spring. Atletisk och explosiv på LoS med bra storlek och längd. Snabbt första steg upp ur stance och kommer in lågt med en tung punch, vinner han bröstet så vinner han. Minuset jag har på honom är att han inte alls är lika explosiv och smidig på nästa nivå som han är på LoS, kan se lite vilsen och trög ut. Bäst i spring men väldigt trygg även i pass med full koll. Läser spelet fint och blir sällan överraskad av blitz eller lurad av stunts. Jobbar med snabba fötter och ankrar bra mot bull rush.

Richards omdöme (80): Stabil LT med mycket erfarenhet, från en skola som spottar ut OL. Inte det sexigaste valet med enorm potential, men otroligt pålitlig och effektiv. Bra fötter bak i kickslide, kan hamna lite på hälarna mot snabbare rushers men överlag rider han dem väl på utsidan. Kan vara utsatt för ev. moves tillbaka in, framförallt när han hamnar med utsträckta ben. Bra bred bas ger honom balans och styrka från ben och bål. Placerar händerna relativt bra, har adekvat förmåga att slå bort diverse rush-tekniker. Får gärna lägga på mer styrka för att hantera power rushers bättre, kan krympa fickan lite väl mycket och behöver sälja för mycket balans/kontroll för att möta med tillräcklig kraft. Straffar sig ibland och har stundtals svårt att återankra mot alldeles för starka rushers. Bör gå i första rundan, är en stabil LT i många år framöver men aldrig topp 5 i NFL.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Liam Eichenberg (OT, Notre Dame), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top