Prospect

Landon Dickerson (IOL, Alabama), NFL Draft 2021

Landon Dickerson

IOL, Alabama

Uppdaterad: 2021-05-01 01:54

Draftad av: Philadelphia Eagles (Runda: 2, Plats: 37)

Genomsnittligt betyg: 77 (3)

Vikt: 147 kg
Längd: 198 cm
Röda flaggor: Skador har följt honom under sina år i college

Lasses omdöme (77): Omtyckt ledare på Alabama?s dominerande linje. Startade sin karriär I Florida State men efter ett gäng skador valde han att flytta till Alabama. Startat för Bama två säsonger, 2019 som guard och 2020 som center (även hoppat in som tackle). Stor, stark och elak med full power in i kontakt. Men även bra teknik, framförallt med sina händer. Explosiv med bra acceleration upp på andra nivån men där syns det att han inte direkt är atleten då han ser trög och klumpig ut. Ankrar fint i pass och läser spelet väldigt fint både före och efter snap. Ser ut att älska att sänka folk och tar aldrig ett spel av och letar alltid efter jobb. Har haft en rad olika skador under åren och avslutade även 2020 skadad vilket kan vara nått att oroa sig över.

Magnus omdöme (75): En tuff ledare som spelar med stor attityd. Har hanterat samtliga positioner på en offensiv linje vid något tillfälle under sina år på college, men det är på insidan han kommer husera i NFL. Relativt lätta och kvicka fötter för sin storlek, men blir inte effektiv när han är ute och springer. Stark och tung med bra driv, ger ofta förflyttning på defensiva linjen mot spring. Spelar aggressivt och kan vid tillfällen straffas av det då spelare undviker händerna och slinker runt honom. Mot pass har han tyngden att ankra, jobbar bra med fötter och kan hitta tillbaks i spelet även om motståndaren får övertaget. Bra teknik och håller ihop kroppen i sidled. Aktiva och fysiska händer. Överlag så är han en något begränsad atlet, finns också en ACL skada som avslutade 2020 i förtid, men tekniken och styrkan är riktigt bra. Blir intressant att se om skadan gör att han faller något.

Richards omdöme (80): Power-center med mycket kraft och en elak mentalitet. Letar strider, älskar det fysiska. Övermannar med kraft, stark i kroppen. Föredrar att attackera och fysiskt dominera snarare än att reagera eller spela med finess. Bra reaktioner. Kan skärma av bra, ofta rumpa mot boll. Kommer upp på LB centralt väl. Ibland för ivrig i blockering, då hoppar lämnar han marken eller böjer sig, något bra DL kan utnyttja. Inte den smidigast i sidled och ingen som ska spela outside zone t.ex.

Matchvideo

Matchvideo

Landon Dickerson (IOL, Alabama), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top