Prospect

Aaron Robinson (CB, UCF), NFL Draft 2021

Aaron Robinson

CB, UCF

Uppdaterad: 2021-05-01 03:57

Draftad av: New York Giants (Runda: 3, Plats: 71)

Genomsnittligt betyg: 71 (3)

Vikt: 85 kg
Längd: 183 cmLasses omdöme (65): Lång och stor corner som gillar att spela fysiskt och vara upp i ansiktet på sin man. Presterade väldigt bra under Senior Bowl och hade inte tänkt på det fören en kommentator sa att han påminner en hel del om Stephon Gimore från Patriots, inte bara håret. Högt rekryterad av Alabama men lämnade skolan 2016 och jag har inte riktigt varit helt såld på honom hos UCF, varit lite för upp och ner. Men han vann över mig under Senior Bowl. Spelat nickel för UCF där han fått slänga runt sin storlek och sätta in sina tacklingar. Men såg ut att kunna klara av en roll på utsidan under Senior Bowl också med sina snabba fötter. Men det stora minuset jag hade på Robinson under säsongerna i college är att han inte riktigt kunde hantera sin storlek, såg oerhört stel ut i kroppen och höfterna och hade tufft att hänga med i routes och tempoväxlingar. Väldigt bra och aggressiv emot spring men kändes också väldigt lättlurad i zon och såg inte alltid ut att läsa rätt. Stor, fysisk corner som folk kommer vilja utveckla, men min oro för hans rörlighet ligger kvar.

Magnus omdöme (71): Hårfager och tuff CB som älskar att spela fysiskt. Började på Alabama men gjorde en transfer till UCF. Kan spelar utsida och slot, tycker han är bäst i slot. Som bästa när han får spela med näsan framåt, gärna kliva upp i press och vinna fighten direkt vid snap. Explosiv i sina breaks och identifierar spel snabbt, bidrar mycket mot springspelet. Snabba fötter och bra straight line fart. Skicklig blitzare som vill vara den som gör spelet. Kan ha svårt att hitta bollen, tittar lite mycket spelare, vilket syns i bollproduktionen. Inte den mjuka smidiga typen, men perfekt om ett lag vill ha en nickel som smäller på och ser till att utmana receivers och bryta deras routes. Är kanske lite ”grabby” och behöver slipa bort det.

Richards omdöme (76): Robinsons styrka ligger i hans mångsidighet. Han är huvudsakligen en man-corner, men är bra i zon. Han är bäst i slot, men trots att han är något mindre så kan han spela utsida, så länge det inte står en jätte där. På så vis är han utmärkt att ha och flytta runt efter behov. Bra fötter gör att han hänger med i svängarna men också att han kan pressa på linjen utan att slås ut balans. Fysisk för att kunna kväva routes och villig tacklare. Tillräcklig fart för de flesta, kan blottas om han lämnas ensam mot en sprinter. Goda instinkter centralt och sällan ur position. Storleken ett visst bekymmer, likaväl är han inte superstark i luftdueller.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Aaron Robinson (CB, UCF), NFL Draft 2021

Nyheter

To Top