Prospect

Xavier McKinney (S, Alabama), NFL Draft 2020

Xavier McKinney

S, Alabama

Uppdaterad: 2020-04-25 01:31

Draftad av: New York Giants (Runda: 2, Plats: 36)

Genomsnittligt betyg: 82 (3)

Vikt: 91 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (84): Inte alltid helt rätt att få fram en rättvis rapport om en strong safety, inte ofta man har möjlighet att se det jobbet som gör om inte bollen går direkt mot honom. Det jag sett av McKinney gillar jag. Markerar stora ytor och trots att han ibland kan tappa bort sig lite är han atletisk och snabb nog att oftast täcka upp det. Spelade även man-man som slot och gjorde det bra, men tycker det är som strong han ska spela, trots att han spelar fysiskt nog för att fixa alla rollerna. Okej tacklingar, ser riktigt hur han planterar fötterna och exploderar in i sin man både emot spring och pass. Men tar lite för ofta fel vinklar och missar helt, nått han måste jobba på. Gillar han som Strong Safety och tycker fortfarande han ska spela bak i planen, men då måste han ta ytterligare steg då han inte alltid kan lita på sin atletiska förmåga i NFL.

Magnus omdöme (82): Snabb och instinktiv ledare som driver på sina medspelare. Kan spela allt från nära LOS och djupt, har egentligen allt som önskas i en safety. Han täcker stora ytor och litar ofta till sina förmåga att läsa och reagera, väldigt ofta som han är vid bollmottagaren när bollen anländer, ofta gör han ett spel. Som blitzare har han både fart och timing, duktig på att dölja sin avsikt. I pass är han skicklig på att läsa QBn och får agera på det som händer framför honom. Han är inte den störste spelaren men får bra kraft i tacklingarna, även där är han duktig på att smyga upp på situationen. Läser spelet väl och är bra på att skjuta framåt i springspelet, biter inte ofta på PA utan litar till sin atletiska förmåga att hantera spelet.

Richards omdöme (81): En mångsidig spelare som har erfarenhet från båda safety-positionerna och nere i slot. Han gör allt det på en god nivå. Säker i sina tacklingar så är effektiv även nära linjerna. Läser spelet med ögonen, ser bollen och följer den. I pass följer han QBs blick för att bryta passningar. I markering är vinner han fysiska matcher och skicklig mot tight ends och andra större spelare, svårare mot mer kvicka receivers. Han har bra slutfart in i tacklingar och för att spela på bollen, med lite säkrare händer hade han haft fler interceptions. Är ingen mästare på något och inte en imponerande atlet. Inte tillräckligt snabb för att spela djupt ensam i NFL och är mer beroende av vad han ser än instinkter. Ett relativt säkert val, men vissa brister som gör vissa system mindre passande.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Xavier McKinney (S, Alabama), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top