Prospect

A.J Terrell (CB, Clemson), NFL Draft 2020

A.J Terrell

CB, Clemson

Uppdaterad: 2020-04-24 04:14

Draftad av: Atlanta Falcons (Runda: 1, Plats: 16)

Genomsnittligt betyg: 75 (3)

Vikt: 90 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (70): Borde gilla Terrell så mycket mer än vad jag gör med tanke på egenskaperna han besitter. Snabb och rörlig i kombination med den storleken är precis typen av corner som har en framtid i NFL. Lägg där till att han ser ut att vara riktigt smart på planen, känns som han har bra koll både på sin man och QB och älskar att slänga ut ett bete och se om QB:en nappar, framförallt när han spelar press. Det jag gillar mindre är att jag tycker han överlag slarvar för mycket, lämnar ibland onödigt mycket ytor utan att direkt kunna ta igen dem, kanske går ihop med det jag tidigare skrev. Aktiva händer kan vara bra men Terrells händer drar mer på sig onödiga flaggor. Slarvar även i sina tacklingar som för ofta leder till att han bara saktar ner istället för att stoppa sin motståndare. Borde få ut mer picks med tanke på hans fotbolls IQ. Bristerna går att slipa bort så med rätt utveckling så är framtiden trots allt ljus.

Magnus omdöme (79): En fin atlet med snabba fötter. Är mjuk och rörlig med fina instinkter och spelförståelse som gör att han kan kliva in i routes och göra spel. Han har snabbheten och rörelsemönstret för att spela nära i man-man, behöver jobba med fysiken för att kunna hantera större spelare. Använder händerna vilket kommer rendera flaggor i NFL.

Richards omdöme (76): Ett bra fysiskt exemplar som med rätt coaching och utveckling kan bli en riktigt bra spelare. Han är inte där ännu, det syns både i teknik och att han känns stressad. Fysiskt är han lockande – perfekt kropp för positionen och rör sig relativt bra. Långa armar och bra kraft när han pressar på linjen, men inte alls lika fysisk i coverage. Ger upp utrymme och blir ofta bortskärmad. Inte så duktig på att hitta bollen och tillåter för ofta sin receiver att spela på bollen. Bara 6 PBU på 28 matcher senaste två åren som starter. Brändes rejält i finalen. Det finns potential för en riktigt bra spelare, men det kan ta tid.

A.J Terrell (CB, Clemson), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top