Prospect

Van Jefferson (WR, Florida), NFL Draft 2020

Van Jefferson

WR, Florida

Uppdaterad: 2020-04-25 03:05

Draftad av: Los Angeles Rams (Runda: 2, Plats: 57)

Genomsnittligt betyg: 68 (3)

Vikt: 88 kg
Längd: 188 cm
Meriter: Pappan Shawn spelade 12 år i NFL och är WR-coach i NY Jets.

Lasses omdöme (67): Spelat bra i Florida under en längre tid men fick verkligen visa sig när Trask kom in som QB för Gators och följde upp säsongen med en bra Senior Bowl. Springer sina routes så nära 100% som möjlig och jobbar jäkligt fint med tempoväxlingar. Men, Jefferson kan vara typen av receiver som kanske lyser som starkast i college. Saknar toppfarten och känns för klen mot tuffare och mer fysiska försvarare. Har satt upp fina siffror i college och förstår spelet så bra. Så kan han bara biffa till sig lite så tror jag på en framtid som slot i NFL. Största oron är speeden som är svår att göra något åt, spännande att se vad han får för siffror under Combine.

Magnus omdöme (73): Son till en tidigare NFL-WR, som numer är coach i NFL. Van Jefferson har fått stöttning i att slipa på sina förmågor. En lite tunnare och smidig receiver som lever på sina skills mer än atletisk förmåga. Springer väldigt fina routes. Kommer ha hunnit fylla 24 år innan NFL sparkar igång. Spelat både i slot och på utsidan i Florida, tror hans framtid är i slot där han får använda sin förmåga att springa smarta routes mer. Har fina, kvicka fötter och kan vinna mot press vid LOS. Skapar oftast separation på något sätt. Fina händer, behåller koncentrationen när han är hårt trängd, vinner ofta dueller. Kommer upp bra och highpointar. Har inte toppspeeden, men kan hota i djupet. Tuff och fysisk spelare överlag, ger sig gärna in i en blockering och får ofta jobbet gjort.

Richards omdöme (66): En medelmåttig receiver som kan vara en kompletterande del bakom bättre spelare. Springer fina routes och fångar bollen med händerna. Möter upp den och attackerar så tidigt han kan. Har vissa bollar som studsar i bröstet dock. Relativt bra kontroll på kroppen och anpassar sig efter bollen i luften. Har en snygg serie spel mot LSU som känns lovande. Imponerade på Senior Bowl, bra situation för honom. Han vinner ofta genom att luras, sätta ihop serier med routes etc. Inget triumfkort som han kan luta sig på, så kommer inte alltid vara en favorabel matchup. Försvinner i matcher och har bara 55 yards / match.

Van Jefferson (WR, Florida), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top