Prospect

Kyle Dugger (S, Lenoir-Rhyne), NFL Draft 2020

Kyle Dugger

S, Lenoir-Rhyne

Uppdaterad: 2020-04-25 01:35

Draftad av: New England Patriots (Runda: 2, Plats: 37)

Genomsnittligt betyg: 71 (3)

Vikt: 96 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (68): Snyggt scoutat av Senior Bowl att hitta Dugger och bjuda in honom. Hade aldrig hört om honom innan och nu efter verkar alla, inkl jag, vara helt såld. Ser lång ut och spelar snabbt med smidiga höfter och såg ut att täcka stora ytor utan större problem. Explosiv och orädd ner mot LOS mot springspelet var ytterligare en sak som stack ut. Snackats både om safety och LB för Dugger men jag ser honom nog som en framtida safety. Frågan om spel mot tuffare motstånd gör honom mer mänsklig? Under Senior Bowl såg det inte ut att vara några problem alls. Efter att ha kollat lite film så har jag väl lugnat mig en aning. Behöver lära sig att läsa och förstå spelet bättre, nu är det mer att han jagar ikapp än förekommer hotet.

Richards omdöme (72): Svårutvärderad spelare eftersom han varit så fysiskt dominant på sin nivå. Har härliga atletiska förutsättningar, testade väl på combine och stack ut under Senior Bowl. Är som bäst en bit från linjen där han får se spelet utveckla sig, så han kan spela attackerande. Täpper till hål i springspelet och har okej räckvidd i pass. Kan följa receivers relativt väl och läser spelet överlag rätt. Kan bli snabbare i att processa vad han ser. Villig att spela fysiskt och hittar ofta bollbäraren, men inkonsekvent i sin tacklingsteknik. Blandar högt, lågt, med armar, med axel, slänga sig, springa igenom. Det finns ett atletiskt löfte som lockar och mycket potential som träningsstaben inte kunnat förvalta. Kommer säkert spela någon form av hybridroll mer än ren safety.

Daniels omdöme (74): Det är svårt att utvärdera en spelare som är så otroligt överlägsen när det gäller fysik och atletisk förmåga jämfört med allt motstånd som finns att se på film. Dugger är en mångsidig defensiv spelare som jag kan se som safety eller big nickel i NFL, men han har mycket att slipa på när det gäller att diagnostisera och reagera på motståndet, snabbt. För i NFL kommer han inte att kunna reparera sina misstag på samma sätt som i Div 2. Var en special teams stjärna i college, särskilt som punt returner och kanske kommer göra mest väsen av sig där under sin första NFL-säsong medan han anpassar sig till själva försvarsspelet. Ser lite Derwin James i honom.

Kyle Dugger (S, Lenoir-Rhyne), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top