Prospect

Patrick Queen (LB, LSU), NFL Draft 2020

Patrick Queen

LB, LSU

Uppdaterad: 2020-04-24 05:43

Draftad av: Baltimore Ravens (Runda: 1, Plats: 28)

Genomsnittligt betyg: 81 (3)

Vikt: 102 kg
Längd: 185 cmLasses omdöme (79): Förra året var det White som dominerade som LB för LSU. Queen har väl inte dominerat på det sättet men han har liksom smugit sig på mig och blivit bättre och bättre och toppade det med att vara den bästa defensiva spelaren i finalen mot Clemson. Ser ut att älska det fysiska spelet och är som mest effektiv när han attackerar emot spring i mitten men tycker även han gör ett bra jobb när han faller bak emot pass. Läser snabbt situationen och tar sig dit han ska med bra fart utan att fastna på vägen. Bra fotarbete och trots att det inte sticker ut som hans styrka rör han sig även smidigt i sidled. Skulle behöva bli starkare för att ta sig ann samma roll i NFL. Finns även en del att slipa på rent tekniskt när han går in i kontakt. Kan se honom som en perfekt Will i rätt system.

Magnus omdöme (84): Den moderna linebackern som är lite mindre men explosiv och täcker stora ytor i coverage, kan vara inne oavsett situation och gör massor med spel. Växt under sin tid på LSU och peakade i rätt läge då han var som bäst när Tigers blev mästare. Läser spelet bra, fina instinkter och snabba reaktioner. Väldigt bra i passförsvaret där han har förmågan att täcka stora ytor och spela både zone och man. Skjuten som ur en kanon när han blitzar och läser snabbt vart luckan blir. Mot springspelet är hans explosivitet och rörlighet nyttig, attackera gaps på ett effektivt sätt. Som med de flesta mindre spelarna så är styrka och kraft en svaghet, men Queen överkommer mycket av det med sin förmåga att ligga steget före

Richards omdöme (81): En modern linebacker som rör sig snabbt och lätt över planen, bra i coverage och täcker sidlinjen till sidlinje. När huvudet är på rätt plats är han kvick i beslut och väldigt snabb till rätt plats, vill spela attackerande. Kan markera RBs och TEs, rör sig i alla riktningar relativt bekvämt och är effektiv i blitz. Klev fram när han verkligen behövdes i slutspelet och är en energisk ledartyp. Han växte under året, har knappt startat i sin karriär. Det syns i bristande instinkter, han är långsam att diagnostisera och attackerar många gånger fel hål. Inte så stor och fysisk, behöver spela i ett system där han hålls ren från kontakt. Påminner om Deion Jones.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=Qao469j4VAY

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=AcVfpmtFF6g

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=C6WsqyO4kfw

Patrick Queen (LB, LSU), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top