Prospect

Mekhi Becton (OT, Louisville), NFL Draft 2020

Mekhi Becton

OT, Louisville

Uppdaterad: 2020-04-24 03:36

Draftad av: New York Jets (Runda: 1, Plats: 11)

Genomsnittligt betyg: 84 (3)

Vikt: 165 kg
Längd: 201 cmLasses omdöme (81): Stor, tung (verkligen stor och tung) och också snabb (verkligen snabb) som alla noterade under Combine. Tyvärr blev det inte mer än 40 sprinten då han drog upp en skada och det hade varit intressant att se Becton under de andra övningarna. Jag är lite delad. Jättespännande projekt som har storleken, styrkan och smidigheten kryddat med snabbheten. Men tycker det syns ganska tydligt att han fortfarande lär sig positionen med slarvig teknik och inte heller full koll på vad han ska göra med sin massa. Bred stance och jobbar fint i sidled men kommer lite för högt upp och förlorar en del balans på grund av det. Explosiv och snabb upp på nästa nivå i spring och kommer någon i vägen för honom så ligger han på marken, men har väldigt svårt att hitta spelare och ta rätt vinklar. Lite samma sak i pass pro där han enkelt kontrollerar det han har framför sig men ibland har svårt att analysera vilket det egentliga hotet är. Utvecklar han sin teknik och taktik kan han gå långt.

Magnus omdöme (88): En gigantisk lerklump att forma, gigantisk både i hans faktiska storlek och i potentialen. Är något av en pannkaksmaskin när han kommer rätt i spelet. Storleken och styrkan gör att han ofta ser ut att spela mot knattar. Lätta fötter för sin storlek och en smidighet som sticker ut. Problemet med spelare som är fysiskt överlägsna är att det inte behöver göra saker på rätt sätt, det är lite fallet med Becton. I springspelet är han dominant när spelet går åt hans håll och han bara ska flytta på sin gubbe och skapa yta. Lite fladdrig med händerna. I pass har han det enkelt så länge han inte behöver fundera så mycket, har snabbhet, smidighet och räckvidd för att enkelt hålla utsidan. Är lång och blir därmed automatiskt hög, har inte kroppskontrollen när han ska skifta riktning och är där sårbar balansmässigt. Har ett otroligt högt tak.

Richards omdöme (84): En jätte med betydligt lättare fötter. Rör sig förvånansvärt bra för sin storlek, spelar lättare än vad han är och kan utnyttja sin storlek på bra sätt. Är en atlet, vinner inte bara för att han är stor, tung och ivägen. Det är han visserligen, men rör sig väl. Snabb bak för att skära av, är ju enorm så svår att ta sig runt. Stark när han får kontakt, kan suga in kraft och återankra efter smäll. Flyttar folk i springspelet relativt väl, kunde bli bättre med sin fördel i storlek. Stora framsteg från 2018. Vissa bekymmer att spegla rushers lateralt, öppnar upp för rush på insidan. Kan bli bättre på att prioritera det. Starter i NFL, svårt att inte jämföra med Trent Brown och har snarlikt tak.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=FVqUoaAiLSA

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=LWiL9HqlNyw

Mekhi Becton (OT, Louisville), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top