Prospect

Josh Jones (OT, Houston), NFL Draft 2020

Josh Jones

OT, Houston

Uppdaterad: 2020-04-25 04:13

Draftad av: Arizona Cardinals (Runda: 3, Plats: 72)

Genomsnittligt betyg: 77 (3)

Vikt: 140 kg
Längd: 196 cmLasses omdöme (75): Har sett olika ut varje match jag sett. Ena matchen ser han fin ut med snabba fötter i pass och sen ser han direkt seg ut nästa med trög reaktion på snap och stel i sidled. Känns som han fortfarande har en del att lära när det kommer till tajming. Älskar hur han jobbar med sina händer och hans vilja att äta upp sin motståndare. I de filmer han sett seg ut i pass, känns orolig, har han sett bättre ut i spring där han aktivt tar sig upp på nästa nivå och söker kontakt. Behöver putsa på sin teknik in i kontakt då han ofta kommer för högt och tappar i balans. Såg betydligt mer atletisk ut under match än under Combine till skillnad från typ alla linjespelare i årets draft. Känns som han måste lära känna sin kropp bättre, lägga på mer muskler (lite för tunn) och slipa på teknik och taktik. Spelar redan bra, trots att det är för mycket upp och ner, så får han ordning på det kan det bli riktigt bra.

Magnus omdöme (77): En idealiskt byggd tackle med både styrka och rörlighet. Starka ben och imponerande atletisk förmåga, syns verkligen i springspelet där han ofta används som rörlig bricka i blockpusslet. Duktig i screenspel. Överlag får han bra förflyttning, men kan vara lite hög vid kontakt och därmed inte utnyttja sin styrka optimalt. Vid POA är han oftast dominant och öppnar rejäla hål. I pass är han lite ojämn, klart bättre när han ska försvara insida än utsida utifrån jämnhetsperspektivet. Är inte dålig på utsidan men ojämn. Fotarbetet är inte optimalt, kan bli bättre på hur han håller sig positionerad, hamnar snett och får då svårt att parera. Har ett högt tak tack vare storleken och den atletiska förmågan.

Richards omdöme (80): Det är lätt att gilla Jones för hans atletiska förmåga. På pappret och planen har han allt för att bli en bra tackle. I pass är han relativt rapp i fötterna för att täcka mark, kan rida sin gubbe och spegla kvicka spelare. Kan stundtals bjuda på bröstet och bli knuffad ur balans av en kraftfull motståndare. Ofta smidig nog att återhämta sig, men kan inte bjuda på såna chanser mot bättre rushers. I spring är han riktigt bra på öppen plan, ovanligt att en tackle är så bra på att pulla. Har inte riktigt fått ihop det ännu, men borde kunna bli en bra starter med bättre coaching. Svårt att se honom totalt floppa med sin talang.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=4Rkg-m6Qit4

Josh Jones (OT, Houston), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top