Prospect

Malik Harrison (LB, Ohio State), NFL Draft 2020

Malik Harrison

LB, Ohio State

Uppdaterad: 2020-04-25 05:39

Draftad av: Baltimore Ravens (Runda: 3, Plats: 98)

Genomsnittligt betyg: 75 (3)

Vikt: 112 kg
Längd: 191 cmLasses omdöme (78): Stor och fysisk LB med två bra år bakom sig. Märks att han var QB under High School då han enkelt läser vad som ska ske och styr ut det till sina lagkamrater. Jobbar med bra händer och fastnar sällan i trafiken fram mot LOS. Väldigt fin tajming i sina blitzar och möter spring med bra tacklingsteknik och fin balans. Ingen atlet och är inte på något sett stel men ser lite för trög ut när han ska falla bak i markeringen där han inte direkt har fötterna med sig. Har spelat på samtliga LB-positionerna under sin tid i Ohio State men är tydligt att han inte ska ha allt för stor roll i coverage och mer lägga fokus på att attackera LOS.

Magnus omdöme (74): Ser inte speciellt atletisk ut på planen, korta steg och nästan kutryggig. Men han har bättre atletisk förmåga än vad han ger sken av. Smart spelare som läser skeendet på ett fint sätt. Kropp och ögon är i harmoni, ser och reagerar med kort tid för process. Ser vart luckor kommer öppna sig. Stark och fysisk, smäller på rejält i sina tacklingar. Förutom kraft så är det tryggt och säkert när han tackla, sällan han missar. Han är en attackerande spelare, svagare när han ska falla ned i cover. Ohio State blitzade honom en hel del. I passpelet är han begränsad, saknar den där rörligheten och mjukheten för att vara säker i cover. Utvecklas han i den delen så är han en every down-LB i NFL.

Richards omdöme (73): Underskatta inte pålitlig, trygg, stabil. Malik Harrison är en Volvo. Han sticker inte ut med fenomenal fysisk talang, han dominerar inte på någon aspekt. Men han är en bra, pålitlig och trygg kloss att ha i mitten av försvaret. Han läser spelet väl, vet när han ska ut i markering. Känner inte zonen bakom sig så ser till att ha spelarna framför. Han kan följa enklare routes som inte kräver skarpa svängar. Han håller ögonen på QB och vet var bollen går, men får gärna vara mer förutseende än reaktiv eftersom han bjuder på lite spel. Han tacklar bra mot spring, vet vilket hål han ska täppa. Han smäller gärna när han kan, älskar att han möter OL med våld även om han inte alltid kommer av. Blottas när han tvingas byta riktning (tänk sweeps, counters) och missar ibland sin tackling när gubben skuttar i sidleds. Sammanfattningsvis är Harrison en bra LB som kan starta omedelbart, kan spela i flera år men aldrig kommer vara den där superstjärnan som pryder NFL Supporters omslag.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=e2qG0bwCaSw

Matchvideo

Malik Harrison (LB, Ohio State), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top