Prospect

Jake Fromm (QB, Georgia), NFL Draft 2020

Jake Fromm

QB, Georgia

Uppdaterad: 2020-04-25 21:10

Draftad av: Buffalo Bills (Runda: 5, Plats: 167)

Genomsnittligt betyg: 63 (3)

Vikt: 100 kg
Längd: 187 cmMattias omdöme (66): Erfaren och effektiv QB med kvick release och en hyfsad arm. Fromm har vunnit mycket matcher med Georgia. Saknar imponerande atletisk förmåga och fysiska attribut. Har varit en bra beslutsfattare i sin karriär även om hans accuracy var lite upp och ned. Känns tekniskt slipad men får ofta inte tillräckligt med läng på de långa passningarna. Fromm är inte dålig men jag tror vi pratar om en karriär backup likt A.J McCarron och i bästa fall en Andy Dalton. Tror han går någonstans runda 4-7, vilket känns rimligt.

Lasses omdöme (61): Har gjort ett jättebra jobb att styra Georgias offensiv de två senaste säsongerna men trots det känns det solklart att Fromm är en framtida backup i NFL. Vet inte om klyschan högt golv och lågt tak passat in bättre på någon än vad den gör på Fromm. Smart spelare som leder och styr anfallet mycket bra och driver laget framåt. Klok i fickan och blir inte direkt stressad av press och har relativt enkelt att bli av med bollen snabbt när det behövs. Ingen atletisk QB men rörlig i fickan och kan skaka av det första hotet. Vårdar situationerna och har bra träffbild på passen mellan 5-12 yards. Allt ovan låter ju bra och det är bra, men han har inget som gör honom elit. Begränsad i sitt spel med fötterna, lite för liten, ingen direkt styrka i sin arm. Kan kontrollera en match men inte äga den. Det som talar för Fromm är hans spelintelligens och mognad men så dumma är inte andra QB?s att han vinner jobbet bara på grund av sin Fotbolls IQ.

Richards omdöme (63): Fromm är en framtida backup med begränsat tak. Han är kompetent i det korta spelet, boll ut fort inom 10 yards. Kan gå djupare än så, men då syns bristerna mer. Hans bollplacering är begränsad, flera kast yards från target och även vid mottagningar så leder han inte sin spelare. Han kan få lite mer kräm med tekniken om han får mer kraft genom buk och underkropp. Lyfts för sin intelligens – läser försvar före snap och går genom sin progression väl. Skyddar bollen som sin förstfödde, tar inga korkade beslut som sätter sitt lag i dåliga situationer, men inte heller någon som kan bära laget ur underläge. För att sammanfatta, Mr. State Farm är precis som försäkringsbolaget. Osexig, bollskyddande, där tills man verkligen behöver honom.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Jake Fromm (QB, Georgia), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top