Prospect

Jeremy Chinn (S, Southern Illinois), NFL Draft 2020

Jeremy Chinn

S, Southern Illinois

Uppdaterad: 2020-04-25 03:39

Draftad av: Carolina Panthers (Runda: 2, Plats: 64)

Genomsnittligt betyg: 73 (3)

Vikt: 100 kg
Längd: 188 cmLasses omdöme (74): Efter hans fina Combine fattar jag mer att det snackats en del om Chinn från mindre S Illinois. Ser stor och stark ut och visade på Combine att han verkligen även är snabb, smidig och bra spänst. Ser bra ut på film men svårt att dra för stora slutsatser när motståndet inte alltid varit det bästa. Produktiv i form av picks och PD utan att äventyra sin markering allt för mycket. Vet precis när han ska attackera bollen utan att riskera att bli bränd. Ser ut att läsa spelet bra även i spring och reagerar tidigt på när han ska attackera i spring och är inte alls rädd att smälla på. Såg lite mer stel ut i man och höfterna hängde inte riktigt med i vändningarna och vågar inte riktigt ligga som ett frimärke på sina man, tyckte jag man såg även på Combine. Påminner mycket om Kam Chancellor och kan se honom i en liknande roll i NFL.

Magnus omdöme (72): Småskolesafetys brukar ploppa upp som svampar under sista månaderna fram till draften. Jeremy Chinn är en av dessa. Atletiskt och välväxt spelare som har utrymme att utvecklas. Spelat högt centralt oftast och attackerat LOS därifrån. Har lätta fötter och ett flytande steg, explosiv och rapp på små ytor. Bättre när han spelar zon och har avgränsat område att hantera. Rörligheten och kvicka fötterna fungerar bra där. Häftig blitzare. Tycker han tar dåliga vinklar för ofta, blir stora spel det är sånt han kan slipa bort. Gillar att spela fysiskt, vill tacklas och vara med där det händer. Har en del slarviga missar, kan bli mer kontrollerad i tacklingarna. Bra bollskills, producerat en hel del under sina år på college, både INT och försvarade passningar. Långa armar som når högt. Kommer kunna axla rollen som Safety/LB hybrid i NFL.

Richards omdöme (74): Chinn har en utmärkt atletisk profil, imponerade på combine och väldigt fin också på plan. Snabb framåt, hoppar högt, är stark och fysisk. Tacklar väl, kan spela two deep och nere i boxen. Extremt bra i att blitza från secondary. Kommer med sån fart och hittar hålen. Lite begränsad i passförsvar när han ska spela man-man. Inte så naturlig i rörelse bakåt och sidleds, bäst och kvickast att attackera framåt. I coverage behöver han därför ge lite ficka för att inte hamna i situationer där han måste flippa höfterna. Inte så instinktiv, eller åtminstone litar han inte på det. Så stundtals seg i beslutsfattande vilket påverkar hans range och ger onödig mark. Kan coachas upp i NFL, lita på sina ögon. Har högt tak och satt i en roll där han flyttas runt kan han bli extremt värdefull. En fattigmans Derwin James

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=h1nB3l-6vNQ

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=fWEJXncInWE

Jeremy Chinn (S, Southern Illinois), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top