Prospect

Ashtyn Davis (S, Cal), NFL Draft 2020

Ashtyn Davis

S, Cal

Uppdaterad: 2020-04-25 04:02

Draftad av: New York Jets (Runda: 3, Plats: 68)

Genomsnittligt betyg: 73 (3)

Vikt: 90 kg
Längd: 186 cmLasses omdöme (65): Inte bara att Davis stannade i sin utveckling sitt sista år, tycker han tog ett steg åt fel håll. Inte alls lika bra 2019 som han var 2018. En kämpe som aldrig tar ett spel av och spelar både fysiskt och aggressivt i alla delar av spelet. Men i boxen känns han inte nära 100 emot spring och blir ofta slarvigt om han ens tar sig dit han ska. Solklart bäst som Free Safety djupt bak i planen men tycker tyvärr han känns lite för vilsen lite för ofta även där, något jag inte såg 2018. Kan till viss del ha att göra med att han fick oceaner av yta att ansvara över och då är det inte enkelt för någon. Styrkorna finns fortfarande där, fysisk och atletisk spelare som är som bäst när han får spela man precis bakom boxen, han måste bara hitta tillbaka till det.

Magnus omdöme (79): En deep safety med fint tålamod, bra blick och atletisk förmåga, många talar om hans förmåga som ledare. Kommer ofta rätt in i situationerna och är bra på att bedöma när och var han ska attackera. Duktig på att hitta rätt position för att kunna göra spel på olika ställen. Är en fysisk tacklare som har en del missar på sitt CV, går in lite för aggressivt ibland. Men får tyngd bakom och har oftast kroppen med sig och armarna runt. När han får vittring på motståndaren går det undan, fantastiskt fin när han störtar fram från djupet. Mjuka fötter och rörlig i alla riktningar. Har längden för att gå upp och störa högt på bollen. Är tuff och fysisk, sätter ton för försvar. Cal blev bättre när han blev bättre. Har startat matcher både som CB och safety. Kommer starta i NFL relativt snart.

Richards omdöme (75): En free safety med härlig fart, kvickhet och förmåga att spela på bollen. Med rätt träning kan han själv täcka djupet. Rör sig väl utan bekymmer, flippar höfter väl nog för att kunna kliva ner på linjen och spela man. Är överlag balanserad i sitt spel och nästan alltid i god position för att tackla. Relativt säker i tacklingarna, missar sällan. Ingen direkt pop dock, tacklare inte hårdare eller spelar mer fysiskt än vad som krävs. Lite osäker kring hans tuffhet och elakhet. Jag vill ha en safety dom passar på att straffa motståndet som kommer i hans väg. Går lite långsamt för honom att läsa och reagera. Antingen handlar det om att han är seg att analysera eller inte litar på sig själv. Läser inte routes så bra som jag önskar, känner inte av bollen när han har ryggen vänd. Känns som en energiboll på planen som är lätt att gilla.

Highlights

Matchvideo

Ashtyn Davis (S, Cal), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top