Prospect

Grant Delpit (S, LSU), NFL Draft 2020

Grant Delpit

S, LSU

Uppdaterad: 2020-04-25 02:07

Draftad av: Cleveland Browns (Runda: 2, Plats: 44)

Genomsnittligt betyg: 80 (3)

Vikt: 90 kg
Längd: 191 cmLasses omdöme (81): Var helt såld på Delpit inför säsongen 2019 men utvecklingen var lite upp och ner under året. Kan såklart ha att göra med ett par mindre skador men vissa delar i hans spel är svårt att bortse ifrån. Känns som han tagit ett steg tillbaka i pass som visserligen var bra nära perfekt 2018. Det jag hade emot honom var i spring där det kändes som han allt för ofta tog fel vinklar och missade lite för många tacklingar, man såg fortfarande missarna i mellan åt 2019, men han har slipat på det. Delpit spelade upp sig under året och är fortfarande en riktigt bra spelare och är än mer att räkna med emot spring där han är totalt orädd och attackerar med fart. Just hur han läser spelet både emot pass och spring är imponerande och gör det än mer märkligt att han missar lite för många tacklingar. Fortfarande riktigt bra när han kryper ner i boxen innan snap. Delpit är verkligen mångsidig och när det kommer till pass känns han säker både i man och zon, om än lite väl nonchalant i zon ibland. Bra bollkontroll och speglar sin man riktigt bra, återigen vass i boxen. Bra storlek och attackerar bollen smart. Blivit lite mer allround 2019 vilket gjort att han kanske inte stack ut på samma sätt.

Magnus omdöme (80): Känns konstigt att säga att Grant var en besvikelse efter ett år där LSU var obesegrade och blev nationella mästare, men han var nog det kanske mer på förväntningarna än på sitt spel. Snabbfotad och aggressiv spelare, skicklig när han får attackera downhill. Kan spela både djupt och närmre LOS, tycker han är bäst närmre bollen. Har bra instinkter, men kan bli bättre på att dölja sin intention och på så sätt bli en än större faktor. Kommer ofta i läge att göra spel, gör en hel del spel, men har också en del missade tacklingar på sin cv. Skulle nog vilja att han la på sig mer muskelmassa, skulle passa hans attackerande spelstil bättre. När han spelar djupt så har han speeden för att täcka planen, kommer. En ledare i försvaret.

Richards omdöme (79): En rejält debatt kan has kring Delpit. Han är en fenomenal atlet som är bra i passmarkering, läser routes och är tuff mot större receivers och right ends. Kan flyttas runt mellan båda safety-positionerna och nickel. Hans stora nackdel är bristande tacklingsförmåga. Han är där, läser spelet rätt och attackerar ursinnigt, men tar vinklar som gör att han är ur position, sänker blicken och slänger sig mot bollbärare som en idolförälskad tonåring. Han behöver lära sig springa igenom tacklingar, veta var han ska attackera. Har ändå spelat mycket på LSU, son spottar ut DBs, så hans fortsatta och snarare växande problem har inget att göra med erfarenhet eller tränare. Lite risk här, men i en passglad liga finns alltid utrymme för bra coverage-spelare.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=4bmrQpxqqzg

Grant Delpit (S, LSU), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top