Prospect

Clyde Edwards-Helaire (RB, LSU), NFL Draft 2020

Clyde Edwards-Helaire

RB, LSU

Uppdaterad: 2020-04-24 06:11

Draftad av: Kansas City Chiefs (Runda: 1, Plats: 32)

Genomsnittligt betyg: 80 (3)

Vikt: 95 kg
Längd: 172 cmLasses omdöme (81): Var inte helt övertygad på Helaire förrän ett par matcher in 2019, kändes inte heller som LSU var det då det roterades friskt både 2018 och de första matcherna 2019, men sen hände det nått. Helaire är inte direkt snabb utan mer kvick med oerhört snabba och aktiva fötter. Kompakt och fysisk kropp och spelar precis efter sina förutsättningar. Kreativ i sitt spel och spelar med bra tålamod har en tendens att kunna skapa någonting av ingenting. Fin kroppskontroll och balans både före och efter kontakt. Väl igenom boxen hade man önskat lite mer, känns som han ibland har ögonen på första och andra hotet i boxen och när han väl är igenom saknas en tydlig plan. Känns som en blandning av Mark Ingram och Darren Sproles och det ör ju inte fy skam.

Magnus omdöme (82): Kompakt RB med snabba fötter som blommade ut rejält under 2019. Springer med låg tyngdpunkt och använder sina snabba fötter för att glida undan kontakt. Har utmärkt balans.  Kan använda både finess och kraft för att ta yards, attackerar in i kontakt och driver på med starka ben. När hål täpps till så studsar CEH enkelt utsida och har fart och acceleration som tar honom runt kanten. Fin blick och förmåga att bedöma läget. Som passmottagare är han en naturlig route runner och har bra händer, klarar av att slå både LB och safetys. Inte någon toppspeed, men tillräckligt för att det inte ska vara en svaghet.

Richards omdöme (78): En underskattad men likväl viktig kugge för anfallet i LSU. Imponerande nog har han typ aldrig negativa spel, där han förlorar yards eller tappar bollen. Har härligt låg tyngdpunkt. Bra balans. Jump cuts och shake för att kicka första killen. Faktor i pass, enkla checkdown routes men klarar av att springa svårare. Fångar bollen naturligt. Kan blockera. Van vid RPO, som är lite av en fluga. Tuggar yards vid kontakt. Han har kanske inte toppfarten att skapa enorma spel och har haft en tacksam situation med en bra springblockerande linje.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=VWJH9xGN8G0

Matchvideo

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=HFrAdNvFjEA

Clyde Edwards-Helaire (RB, LSU), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top