Prospect

Cameron Dantzler (CB, Mississippi State), NFL Draft 2020

Cameron Dantzler

CB, Mississippi State

Uppdaterad: 2020-04-25 05:07

Draftad av: Minnesota Vikings (Runda: 3, Plats: 89)

Genomsnittligt betyg: 74 (3)

Vikt: 83 kg
Längd: 188 cmLasses omdöme (70): Rutinerad och pålitlig corner som kanske har fallit lite väl lågt på min lista då många QB?s helt enkelt valde att inte kasta mot Dantzler. För han har inte direkt producerat i form av PD?s och picks under sin tid i SEC. Säker både i press och man och känns trygg i sig själv och ser ut att älska match i matchen mot sin receiver. Spelar aggressivt och är inte rädd för att sätta in tacklingar. Men är mer lång än stor och tycker det syns tydligt att han får det mycket tuffare mot större mer fysiska receivers. Men längden, självförtroendet och hans spel man-man är tre riktigt fina egenskaper.

Magnus omdöme (80): Kan vara min svaghet för ko-skällorna i Starkville, men jag tycker Dantzler är ruskigt bra.  Lång och atletisk CB som ser planen väldigt bra. Som bäst när han spelar zon. Läser routes och QB och reagerar snabbt, en hel del spel där han kliver fram framför tänkt passmottagare och bryter spelet. Explosiv framåt. Har bra snabbhet och hänge rme di djupet. Duktig i end zone där hans längd och spelförståelse gör honom till en farlig spelare att utmana. Är lite tunn i kroppen och behöver lägga på sig muskler. Mot springspel blir han bortplockad och som tacklare är det ojämnt. För att vara en pålitlig CB behöver den biten bättras.

Richards omdöme (73): Lång corner som är låst till att spela zonförsvar. Är skicklig när han pressar på linjen, använder sina långa armar för att styra, blockera och kontrollera sin WR. Använder sidlinjen till sin fördel. Läser spelet väl när han ser QB och spelar bollen bra. Problem? Han är inte vidare snabb, vilket visar sig när han bränns. Han hinner inte ifatt spelare som han släpper förbi sig. Det leder till att han ofta ger mycket luft när han inte får hjälp bak, och därför bjuder på lätta spel. Han är ingen faktor mot spring heller, här är han styrka obefintlig. Han är byggd som en stavhoppare och blir lätt bortplockad av WRs. Det gäller att lag kan utnyttja hans styrkor som en reaktiv zoncorner som ska pressa på linjen, och dölja hans brister som i fart och styrka som man-corner.

Highlights

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=e-sXKojzRak

Matchvideo

https://www.youtube.com/watch?v=yMiLOy-NdYw

Cameron Dantzler (CB, Mississippi State), NFL Draft 2020

Nyheter

To Top