Prospect

Jarrett Stidham (QB, Auburn), NFL Draft 2019

Jarrett Stidham

QB, Auburn

Uppdaterad: 2019-04-27 19:34

Draftad av: New England Patriots (Runda: 4, Plats: 133)

Genomsnittligt betyg: 67 (2)

Vikt: 97 kg
Längd: 188 cm
Meriter: Högt rankad ur high school. Började på Baylor men flyttade, efter en termin på ett community college där han inte spelade, till Auburn efter skandalen med våldtäkter på skolan. Opererade axeln i januari 2018.

Mattias omdöme (62): Atletisk och har spelat i lite av ett gimmick-anfall där vartannat kast är en screen. Malzahn har inte direkt spottat ur sig bra NFL-QBs utöver Cam Newton. Tycker bollen kommer ur Stidhams händer lite underligt, även om experterna menar att armstyrkan finns där. Han har en lång motion där han dippar bollen långt ned. Risk för fumbles. Gör ett bra jobb när han lämnar fickan och kastar bra i farten. Bra som bollbärare. Lite dålig känsla för sin omgivning och har ingen särskilt imponerande deep ball. Bättre bollplacering på de korta passningarna.

Stidham är tuff och gör en del saker väldigt bra och har både storlek och arm för att någon ska vilja jobba med honom. För mig är han dock inte spelare du draftar som starter.

Lasses omdöme (73): Höga förväntningar på Stidham innan säsongen och de flesta summerar hans sista år som en besvikelse. Känns som en kombination av för många dippar och för höga förväntningar. Jag tycker just hans djupa dalar och höga toppar är problemet. Hyfsat atletisk, bra arm (snygg underarms teknik), bra bollplacering med fint fotarbete och lugn i fickan. Tycker också hans snabba kaströrelse är imponerande och nått som det pratas för lite om. Problemet är att man ser detta för lite och under hans sista år så kändes det som han plockade fram sina verktyg var tredje match. Kan vara så att det helt enkelt är en mentallåsning i Stidhams huvud. När det gick fel gick ofta allt fel och han läste inte spelet, stressade fram beslut och blev lätt ivrig i sin process. I sina bästa stunder är han en startspelare i NFL, gäller bara att han hittar tillbaka till det. Delade meningar om hans prestationer under Senior Bowl, jag gillade det jag såg.

Jarrett Stidham (QB, Auburn), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top