Prospect

Kelvin Harmon (WR, NC State), NFL Draft 2019

Kelvin Harmon

WR, NC State

Uppdaterad: 2019-04-27 22:49

Draftad av: Washington Redskins (Runda: 6, Plats: 206)

Genomsnittligt betyg: 78 (3)

Vikt: 97 kg
Längd: 190 cmLasses omdöme (79): Harmon känns kanske inte som den sexigaste receivern i klassen men jag har svårt att bortse från alla hans styrkor och kanske låter bli att kolla för mycket på hans svagheter. Två jättefina säsonger i NC State med +1000 y både 17 och 18, så att han kan producera med en hög lägstanivå är det inget snack om. Sen så övertygade han inte direkt under Combine och att han var så långsam som klockan visade såg jag inte riktigt på plan. En alfa på planen, dominant, tuff, stark och tar inte skit från någon. Inte snabb men tycker mig ändå se bra acceleration i mellan åt. Gör stora spel och har väl allt utan farten för att spela på utsidan och åter igen, jag såg inte hans brist på speed som ett jätteproblem väl på planen med fina routes och säkra händer. Det jag önskar mer av är hans arbete efter catch och det kanske är där avsaknaden av fart märks mest, borde kunna göra betydligt mer skada där.

Magnus omdöme (82): Fysisk receiver som bidrar på många sätt. Har styrkan för att göra spel en mot en, vinner ofta dueller och är en spelare som vill ha bollen. Kan fånga bollar trots hård markering. Skicklig på back shoulder mottagningar då han använder sin stora ram till att boxa ut försvararen. Hittar bollen i luften och duktig på att placera kroppen rätt. Säkra, starka, händer och behöver inte ha kroppen bakom. Långa armar som gör honom till en stor måltavla. Inte någon spelare som gör stora spel med bollen i händerna, farten är okej men han är inte så rörlig i sidled, utan vinner dueller med sin storlek och styrka. Helt okej route runner som inte slösar steg. Även om djupledsfarten inte är den skarpaste så tvingas försvararna respektera honom i djupet tack vare fysiken. Klassisk possession-receiver som dessutom är fysisk som blockare i springspelet.

Richards omdöme (74): En stark receiver som framförallt skiner i att blockera i springspelet. Fysisk som en tight end, släpper inte taget och ser ut att njuta av det. Som receiver fångar han bollen relativt pålitligt, är skicklig i att använda sin kropp – sköldar bort, knuffas, forcerar utrymme – för att underlätta mottagningar. Är därmed ?öppen? även med en DB på sig. En snygg detalj är att han är maskerar sina intentioner väl, genom att reagera så sent som möjligt och attackera bollen i luften. Springer okej routes, men kan stärka det. Svårt att skapa separation, eftersom han är relativt långsam och inte vidare kvick.

Highlights

Matchvideo

Matchvideo

Kelvin Harmon (WR, NC State), NFL Draft 2019

Nyheter

To Top